woensdag 10 oktober 2018

50
50

Voor sommigen zomaar een getal, voor anderen een mijlpaal, voor mij een dankbare leeftijd. 
Op de dag dat ik 50 werd, een paar weken geleden, hadden Paul en de kinderen een paar geweldige verrassingen voor mij. Toen ik wakker werd zat er een "bijna"levens echte SARAH in de voortuin bij de picknicktafel. Super!. Aan het geroezemoes in huis en het feit dat ik ineens niet meer overal mocht komen, wist ik dat er iets stond te gebeuren. Maar toen ik dit zag was ik toch echt verrast. Wat bijzonder en zo leuk gemaakt. En wat hebben ze een lol gehad, hoorde ik achteraf. Paul op de fiets met in zijn fietstas een bh van mijn vriendin, wat een ellende had dat kunnen geven ;) 


Nadat ik Sarah in de tuin had bewonderd, kwam ik terug in de serre en keek naar de plek waar de naaimachine in de vensterbank hoort te staan. Groot was dan ook mijn verbazing dat daar ineens een andere stond en niet zomaar een andere. Een witte Singer Featherweight.  Wat.... Paul had er één voor mij op de kop getikt bij de kringloopwinkel. Was zijn jarenlange speurtocht dan toch eindelijk gelukt. En wel net voor mijn 50e verjaardag. Wat een mazzel voor hem en zeker voor mij. Maar dit was nog lang niet alles. We moesten ons gaan haasten, anders gingen we de boot  missen naar Texel. Ik wou dit jaar mijn verjaardag vieren op Texel. Een speciale verjaardag vier je op een speciale plek was mijn motto. Afgelopen zomer hadden we al eens mijn verjaardag gevierd, maar niet alleen mijn verjaardag. Jaren terug hebben mijn heit en ik al afgesproken, als we 75 en 50  mogen worden in 2018, geven we een tuinfeest. En dit jaar was het dan zover. Het feest werd iets ingekrompen, het werd een intiem, heel gezellig familiefeest. We hebben genoten, bedankt nog heit en mem.Maar weer terug naar Texel, we hadden een speciale missie op Texel deze dag. Ooit schijn ik tegen Paul en de kinderen te hebben gezegd, toen we op Texel op vakantie waren, dat ik wou parachute springen als ik 50 werd. Was het allang vergeten, maar zij dus niet (gelukkig). Eerst lekker naar het strand geweest en de vuurtoren. Daarna een fijne wandeling door de Sluftervallei. Om ons daarna te melden bij het Paracentrum op Texel. Maar helaas kregen we daar de mededeling dat het parachutespringen voor die dag was stopgezet ivm te veel turbulentie in de lucht, waardoor het niet verantwoord was verder te springen. Dat was even een domper op de dag, maar ja dat risico zit er in en het moet uiteraard wel veilig zijn. Afgesproken dat we op een later tijdstip terug zouden komen.

En dat was dus gisteren. 's Ochtends vroeg in de auto richting Den Helder om op de boot te stappen en een nieuwe poging te wagen. Het was onderweg erg bewolkt, maar op Texel aangekomen zag het er goed uit. Er werd gesprongen. En omdat het erg mooi weer was, kon er op grote hoogte gesprongen worden. De vraag kwam dan ook of ik misschien ook van 13000ft oftewel 4 km wou springen. Dit hield in dat de vrije val van 30 seconden zou worden verlengd naar 60 seconden, een hele volle minuut dus. Euh ja is dat niet lang en is dat niet...… . Dat is geweldig zei het meisje achter de balie. Want het draait toch allemaal om de vrije val bij het parachutespringen. Doe maar zei Paul, je doet het maar 1 keer en dan moet je het goed doen. 


En het was GEWELDIG!!!  Op het moment dat ik uit het vliegtuig sprong, had ik even zo iets van neeee, maar gelukkig kon ik de knop omzetten en was het GENIETEN!!  Wow wat een ervaring, je "dondert" een minuut lang met 200 km per uur naar beneden. Dan even een "schok" op het moment dat de parachute open gaat. En dan is er de stilte en het genieten van het uitzicht, de zee, de vuurtoren, de "kleine" auto's onder je en natuurlijk de Sluftervallei. 

En nu ga ik heel hard sparen om nog eens een keer te kunnen springen, want dit wil ik nog een keer meemaken. Sorry Paul het blijft denk niet bij 1 keer. Groetjes en tot de volgende keer,
Brigitt@

10 opmerkingen:

 1. Wat een super cadeaus voor een bijzondere verjaardag .
  En gisteren was het heerlijk weer met mooie blauwe luchten.
  Prachtige foto's om na te genieten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuke verjaardag en een pracht sprong heb je gehad Brigitta. En die foto's. Super allemaal. Dit neemt niemand je meer af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee quiltvriendinnetje, wat ben je toch een dappere dodo.
  Ik heb er respect voor. Maar wát een super cadeau, en een ervaring die je nooit van je leven weer vergeet.
  Je hebt het verdiend hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. J E B E N T E E N H E L D ! ! ! ! ! !
  Jeetje dat je dat durft, een hele minuut naar beneden vallen. Zou al die tijd alleen maar kunnen denken : "hoop dat de parachute open gaat".
  Ik vind je echt heel moedig.
  Maar alsnog gefeliciteerd met je mijlpaal van 50 jaren.
  Die oude naaister lijkt precies hoor hahaha!
  Zo leuk dat ze dat voor je gedaan hebben. Lekker nagenieten van deze leuke dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou , jij hebt een welbesteed 50 jarig jubileum gehad. Fijn dat het springen toch nog gelukt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat je dat durft..........heel goed van jou.
  Nog gefeliciteerd met je mijlpaal, 50 jaar en dan springen.
  Mooi zeg je witte seintje, geweldig verwend toch..............liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige Sarah! De poes schijnt haar ook lief te vinden! Een geweldige ervaring dat parachute springen. Mijn dochter heeft het ook 2 keer gedaan. Voor mij hoeft het niet.
  Ben jaloers op je nieuwe Singer, wat een mooie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. The content of your blog is exactly what I needed, I like your blog,
  I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density,
  which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen