donderdag 22 oktober 2015

Lekker uitgewaaid!

Afgelopen weekend een paar dagen naar Texel geweest met ons viertjes. Even heerlijk 
family quality time, 
zoals dat tegenwoordig zo mooi wordt genoemd in al die prachtige bladen/glossy's.
Ondanks dat het weer ons zo nu en dan in de steek liet, hebben we heerlijke strandwandelingen gemaakt, zijn we nog naar de andere kant van het eiland aan de waddenkant geweest, lekker gewinkeld in Den Burg. De vuurtoren liet zich helaas niet zien door de mist en de zware bewolking, deze hebben we dan ook maar links laten liggen deze keer. We komen vast nog wel weer een keer terug op Texel. Wel hebben we een mooie huifkartocht gemaakt door het prachtige natuurlandschap van Texel. De mannen zijn wezen garnalenvissen. Op het park was een mooi zwembad, zodat de jeugd tijdens de regenbuien, zich daar mooi kon vermaken. Helaas was dit weekend  veel te snel voorbij. Maar gelukkig hebben we de foto's nog, zodat we zo nu en dan even terug kunnen dromen. 

Heerlijke strandwandeling bij Paal 17
Door de Sluftervallei gewandeld. En elke keer als je daar komt is deze vallei weer anders. Doordat hier de waterstand meegaat met eb en vloed is het elke keer weer verrassend. Ook worden de duinen door de wind en de zee veranderd.  Mocht je ooit op Texel komen, mag je deze vallei niet missen.
In het voorjaar een eldorado voor broedvogels, in de zomer is de vallei paars gekleurd door het lamsoor (plantje) en in de herfst zie je de meidoorn besjes overal. En in de winter met een laagje sneeuw ziet het er denk ik helemaal betoverd uit.Natuurlijk moesten mijn 2 mooie modellen even weer poseren voor de foto. Alhoewel dit niet meer zo makkelijk gaat als vroeger, is het toch weer gelukt.  Mocht deze foto hier plaatsen met de voorwaarde dat ik ook de door hun gemaakte foto van ons hier liet zien. ;)
Dus bij deze. 

  
Elke ochtend werden we verwelkomd door dit roodborstje.

Een  huifkar tocht, door de prachtige natuur van Texel. De huifkar werd getrokken door 2 Belgische trekpaarden. Onderweg gestopt voor een kop thee/koffie of warme chocolademelk. 
Bij het haventje van Cocksdorp. Eb laat altijd mooie verrassingen zien.
De laatste avond lekker uit eten geweest om het weekend af te sluiten.
En op maandagochtend het huisje weer schoon achtergelaten voor de volgende bewoners, ik hoop dat zij net zo'n fijn verblijf hebben als wij dat hadden. 

Ben op Texel zelfs nog productief geweest. Ik heb deze vier blokjes gefestonneerd. Nu weer snel verder met de rest van de blokken. Ik heb er weer zin in.Groetjes en tot de volgende keer,
Brigitt@5 opmerkingen:

 1. Het weekend heeft jullie een hoop energie gegeven. Heerlijk uitwaaien. Hoop dat het weer ons het volgend vaarseizoen goed gezind is en we met onze eigen boot de eilanden kunnen bezoeken. Prachtige foto's heb je weer gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's van een heerlijk weekend zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt een prachtgezin Brigitta! Mooi om zo te genieten van en met elkaar! Veel te snel is
  Die tijd voorbij en gaan de pubers niet meer mee met pa en ma. Dan heb je dit toch maar weer als mooie herinnering!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig. Je kunt aan de fotos zien dat er genoten is. Heerlijk. Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterende foto reportage.
  Jullie hebben duidelijk genoten.
  2 x per jaar ben ik op Texel te vinden voor een patchwork midweek. Vaak neem ik mij voor om dan wat meer het eiland op te gaan met de camera....
  Toch blijft de naaimachine dan trekken ;)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen