zondag 19 juni 2016

kuiken en quilt updateDe kuikens zullen inmiddels wel al flink gegroeid zijn, ze zijn tenslotte al bijna 14 dagen oud. Helaas hebben we ze na de tweede dag niet meer gezien. 

                                    

De mannen hier hadden nog een vlonder in het water gemaakt, zodat ze konden uitrusten op het droge zonder gevaar. De eerste ochtend zag ik moeder eend met al haar 8 kuikens onder haar vleugels op het vlonder zitten, zo bijzonder. Die dag heb ik ze nog zien zwemmen in de sloot hierachter. Later heeft moeder eend het ruime sop gekozen. Ik hoop dat ze daarmee een juiste beslissing heeft genomen en dat haar kuikens allemaal groot worden.


De korf is inmiddels weer opgeruimd en ligt op zolder te wachten op een nieuw voorjaar. Hopelijk is de "kraamkamer"  haar goed bevallen en komt moeder eend volgend jaar terug. Een hele tijd terug hebben Paul en ik een workshop gevolgd. De heren maakten een eendenkorf en voor de dames lag er een halve korf klaar om een bloemstukje in te maken. Dit voorjaar had ik de halve korf voor in de tuin op de picknick bank gezet met bloemen. Omdat het toen 's nachts nog vroor, haalde ik elke avond de bloemen naar binnen, wat door poes enorm werd gewaardeerd. Sindsdien ligt poes elke namiddag in "haar" korf te slapen.
Zoals je zult begrijpen hebben de bloemen toen maar een andere bloempot gekregen. Dit is toch te lief.
En nu over naar de quilt update. In een volgende blog zal ik jullie laten zien waar ik op dit moment zo druk mee bezig ben. Maar dit weekend was ik even druk met de Sisters / Les Soeurs van Petra Prins uit het prachtige boek Promenade dans un jardin Hollandais. Begin 2014 kocht ik het boek bij haar en liet ik het signeren, toen nog niet wetende dat ik ooit les van haar zou krijgen. Zo gaaf, afgelopen week kregen we het cursus programma van Petra Prins in Zutphen voor het komend najaar. En laat zij nou net een workshop geven voor het middenstuk van de quilt Sisters. Deze quilt was afgelopen najaar een hit in quiltland onder de naam "zeuren". Heb toen ook nog even getwijfeld om te beginnen. Maar oh dat middenstuk, prachtig, maar best ingewikkeld zoals het in het boek staat beschreven. Dus jullie raden het al, ik heb me geen moment bedacht en me gelijk aangemeld voor de workshop in november. 


Gisteren alvast even geshopt in mijn eigen voorraad. En ik kan je vertellen dat dat best lekker is hoor. Want ja, bij quilten hoort niet alleen het lapjes aan elkaar zetten,maar ook lapjes verzamelen is een groot onderdeel van onze hobby, toch dames. 
Inmiddels ben ik er achter dat het verzamelen ook wel eens een nadeel heeft. Want laat ik nou net voor de rozet en de punten een lapje uitermate geschikt vinden, waar ik maar één fatquarter van heb en ik dus iets meer nodig ben. Vandaar hierbij mijn oproep, mocht er nog iemand zijn die dit lapje heeft en het wel aan mij wil overdoen, dan zou ik daar heel dankbaar voor zijn. Of misschien weet iemand waar het nog te koop is.  Dan hoor ik het heel graag. 

Maar voor nu gaat alles weer in een doos de kast in en mag het er half november weer uit. Ik heb er nu al zin in. 

Iedereen nog een fijne zondagmiddag toegewenst , ik ga snel verder met mijn project met dead-line.Groetjes en tot de volgende keer,
Brigitt@

3 opmerkingen:

 1. ik kan je niet helpen aan dat stofje! het is wel een prachtexemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoop niet dat moedereend er vandoor is met de eendenbuurman en haar kinderen in de steek heeft gelaten, want zonder mamma zijn ze ten dode opgeschreven. Er schuilt zoveel gevaar van grote vissen, kraaien en reigers.
  Je geheime project.... zo te zien op de achtergrond is dat een Storm at see blok toch?
  Leuk dat je die mooie quilt van Petra gaat maken. Fijn ook die workshop voor het middenstuk, dat scheelt vast een hoop narigheid.
  Natuurlijk hoort lapjes sparen bij onze hobby.
  Laat ik zo'n zelfde lapje hier nu in de kast hebben liggen!
  Wel zijn er op verschillende plekken bloemen uitgeknipt voor mijn Antieke Wedding Sampler, maar misschien is wat ik over heb wel groot genoeg.
  Zal straks wel eens kijken hoe veel ik nog heb.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat schattig die eendjes in de korf. Hoop dat ze het allemaal gaan redden in de buitenwereld. Prachtige quilt die je gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen