maandag 23 februari 2015

Blokje G11 en een gezellige dag
Wat een oproepje op Facebook al niet kan veroorzaken. Ergens in augustus vorig jaar plaatste ik een berichtje op Facebook met de vraag of er mensen zin hadden in een Dear Jane dag bij mij thuis.  Heel veel leuke reacties gehad,  er kwamen dan ook  7 hele gezellige dames  deze dag. En wat was het gezellig, zomaar overal vandaan en we kenden elkaar niet, dus dat was best even spannend. Maar met een gezamenlijke hobby moet dat altijd goed komen. En het kwam goed, met de "friese delegatie" hebben we nog maandelijks een afspraak ergens bij iemand thuis. Maar afgelopen zaterdag kwam ook de rest weer samen en dit keer aangevuld met Judith. Helaas was Wilma ziek en was zij thuis gebleven, Wilma we hebben je gemist, hopelijk ben je er een volgende keer weer bij. . 
En oh wat kwam er weer veel moois van iedereen voorbij.   De prachtige quilt van Klaske voor haar Famke. 
Mieke had haar huisjes quilt meegenomen, helemaal klaar is de top. En zo mooi, voor elke dag een huisje. En omdat ze de quilt maakte in een schrikkeljaar, zijn het er 366 huisjes geworden. Zo leuk, een huisje nog in aanbouw, voor ( toen nog) 30 april een Koninginnedag huisje, op de dag dat een neefje trouwde een bruidshuisje,  ooh zo bijzonder.  Deze prachtige hexagonen quilt is ook van Mieke, en kijk nou toch, de achterkant is bijna even mooi als de voorkant. 
En toen kwam er ook nog een hele mooie advent-quilt uit haar tas. Op de voorkant 25 mooie geborduurde paneeltjes en als je ze omdraait verschijnt er een leuk quiltblokje.  Prachtig Mieke. Marguerite liet ons haar Dear Jane in wording zien. Ook al zo mooi.Miranda had de Dear Jane quilt van haar schoonmoeder mee, helemaal op de machine gemaakt. Toen we later even gingen rekenen, bleek dat dit waarschijnlijk een van de eerste Dear Janes in Nederland was. Toch wel bijzonder. Jolanda is met een heel lief quiltje bezig, allemaal verschillende blokken. Prachtige kleuren. En ook Judith had wat moois voor ons meegenomen om te laten zien.  Haar nieuwste project, de Irish Cirkel.  Zo mooi en de kleuren zo zorgvuldig bij elkaar gezocht. En dan de Prince, oooh wat mooi. Al zo vaak op social media gezien, op diverse blogs is ie al voorbij gekomen, maar ooh wat is deze mooi.  In het echt zoveel keren mooier als op de foto.  Echt prachtig, het is dat ik al met zoveel projecten bezig ben, (in het echt en in mijn hoofd ) maar anders.......

En toen kwam dan eindelijk de Dear Jane van Judith te voorschijn, want ja daar draaide deze dag toch om.  
                                                        De "Dear Jane" quilt. 

Judith kwam vandaag om ons alles over de Dear Jane te vertellen, over de quilt, over de biografie van Jane en haar familie. Zij heeft zelfs afgelopen najaar in Amerika de echte quilt mogen bewonderen. En met eigen ogen kunnen zien dat deze toch echt hier en daar anders is dan in het boek staat beschreven. De blokjes zijn niet allemaal even groot en hier en daar ontbreekt zelfs een shashing, omdat dit beter uitkwam. Maar als je dan nagaat hoe knap dat destijds is geweest van zo'n meisje om zo'n quilt te ontwerpen. En te bedenken dat zij echt niet de gereedschappen had die wij nu wel tot onze beschikking hebben. Denk oa. maar eens aan het, door Judith bekend geworden, scheurvlies, de 1/4 " ad quarter liniaal, het snijmes, alle verschillende naalden, de linialen die speciaal voor deze quilt zijn gemaakt. Dan denk ik toch met bewondering aan deze Jane en vond ik het heel bijzonder om dit verhaal zo van Judith te horen. En dat komt natuurlijk mede omdat zij het zo gezellig en boeiend kan vertellen. Maar Judith kwam niet alleen vertellen, ze kwam ook om ons uit te leggen hoe zij appliceert. Ze had voor ons blokje G11 uitgezocht.  


Maar voordat we gingen appliceren, mochten we eerst van de lunch genieten.  Keurig verzorgd door oudste. Zij had mij na de vorige gezellige dag al beloofd dat zij de volgende keer voor de catering zou zorgen, zodat ik ook deze hele dag kon mee beleven. Nou en dat heeft ze keurig gedaan. Bedankt Mariska. 


En toen konden we los, na deskundige uitleg van Judith, tekenden we het blok op het scheurvlies, knipten we het uit, streken we het op de stof, werd het daarna gesneden met behulp van die oh zo handige 1/4 " ad quarter liniaal en kon het blokje in elkaar worden gezet. Daarna werden de salmiakjes ook weer met behulp van het scheurvlies op het blokje geappliceerd. 
 Mijn blokje G11 is inmiddels klaar. 

Één puntje is perfect  geworden en de rest is finished. Better finished than perfect is het motto van Brenda Manges Papadakis en inmiddels ook van Judith. Denk dat ik dit ook maar ga overnemen.

Wat heb ik genoten van deze dag en door de prachtige blokken, halve quilts en inmiddels gerede quilts en het inspirerende verhaal van Judith, ligt mijn Dear Jane boek weer in het zicht. Ik wil deze quilt ook klaar hebben. 


Judith nogmaals bedankt voor deze SUPER dag. En appliceerdames ook jullie bedankt voor jullie gezelligheid en tot 27 maart. 
                                                      Groetjes en tot de volgende keer,
                                                                         Brigitt@
12 opmerkingen:

 1. Het was zo`n gezellige en leerzame dag, ik heb genoten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijke dag gehad. nogmaals dank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk jouw verslagje.
  Maak deze fantastische zaterdag nu nog een keertje mee.
  Zo gezellig en zo veel geleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Judith was vorig jaar op de aftrap van onze DJ dag. Nu zijn we al bijna een jaar verder en volgende maand weer een DJ dag bij mij thuis. Wat een heerlijke hobby hebben we toch he?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie hebben er een prachtige dag van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. piep wat een prachtstukken passeerden de revue, geweldig , aftellen naar dvolgende bijeenkomst maar

   knufje mieke


   Verwijderen
 6. Zo, dat was gewoon een superdag Brigitta. Schitterende quilts en heel veel gezelligheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh Brigitta wat laat je hier een smikkel en smul quilts zien! Wat gezellig zo met de dames bij elkaar en dan genieten van al dat moois en tot slot ook nog wat leren, een superdag dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben van avond even op google +, en zie weer jou blog.
  Nog niet geschreven Wat een super dag hebben jullie gehad
  Vak werk alles wat je laat zien.
  Had bij Klaske ook l gelezen, mar wil het jou hier ook laten weten.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen