maandag 2 maart 2015

Oei oei oei
Mijn naaimachine hield er dit weekend spontaan mee op. Net op het moment dat ik hem zo nodig had. Omdat ons quiltweekend as. weekend niet doorgaat vanwege te weinig deelneemsters, heb ik me last minute opgegeven voor een jelly-roll quilt workshop.  Leuk!  Ik heb al bijna twee jaar een jelly roll in de kast liggen. Deze jelly roll nu lang genoeg geaaid, dus tijd om hem uit elkaar te rollen en de stroken eens te bekijken. Het is nog een ouwe van Moda van de serie French General en dan de Rounnerie Deux.  Maar toen ik begon te naaien, kwam ik er al snel achter dat de machine niet deed wat ik wou.  Oh jee hij lustte helemaal aan de achterkant. Spoelhuisje eruit, even aan de schroefjes gedraaid in de hoop dat het beter ging, nee dus.
Oh help, hoe moet dit nu dinsdag. Dus,  als rasechte stresskip, een berichtje gedaan in de groeps-whatsapp van de appliceerdames, onder het mom van 7 weten vast meer dan één.  En ja hoor al snel rolde de ene na de andere tip uit mijn tablet.  Alle tips uitgeprobeerd, maar helaas niets ging lukken. Dus toen gisteravond nog maar naar mijn ouders geracet. 40 Minuten heen en ook weer 40 minuten terug, hierdoor dus helemaal Boer zoekt Vrouw gemist,  nou ja dat schijnt ook nog op uitzending gemist te zien te zijn.

Vanochtend kreeg ik eerst de machine van mijn moeder niet aan de gang, dus toen er via de whatsapp de vraag kwam of de machine het alweer deed, gelijk mijn "probleem" weer in de groep gegooid, inclusief een foto van de machines op tafel. Wat bleek nu, één van de dames heeft precies dezelfde Pfaff als mijn moeder.
Dus besloten om samen door de telefoon de draad in te rijgen en dat lukte. Nog wat tips gehad over mijn eigen machine en nadat ik nogmaals wat aan het spoelhuisje had gedraaid en hier en daar wat knopjes anders had gezet, ging die weer als een tierelier.


Appliceerdames nogmaals dank voor jullie tips, mentale steun en aanbiedingen om jullie machine te gebruiken, super fijn zo'n groep dames om je heen. 


 Inmiddels zitten alle 44 stroken (vier extra, maar daar over later meer)  twee aan twee aan elkaar vast. Morgen op de cursus maar weer verder. Neem voor de zekerheid beide machines maar mee, want je weet maar nooit.  


Wordt dus nog vervolgd. 


                                            Groetjes en tot de volgende keer,
                                                                  Brigitt@

11 opmerkingen:

 1. Hoi Brigitta, Jij dus ook al terleurgesteld om het weekendje dat niet doorging. Jammer hoor, mijn vriendin en ik hadden er erg veel zin in! Gelukkig heb je een alternatief gevonden. Nu maar hopen dat je machine(s) het blijven doen. Mooie stoffenserie is dat, wordt vast een leuke quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je morgen met een gerust hart aan de slag kan. Hoop dat je morgen puf genoeg hebt om een stukje te schrijven over hoe het gegaan is. En natuurlijk foto's om te laten zien hoe al die repen er aan elkaar gestikt uit zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi die oude stofjes. Ben benieuwd wat er straks uit je naaimachine komt. Knap lastig als ie het niet doet als je hem nodig hebt.
  Gelukkig hebben anderen je kunnen helpen en loopt hij weer goed.
  Misschien per ongeluk iets verschoven?
  Boer zoekt vrouw gemist.... dat kan niet hoor, daar wil je toch niets van missen?
  Wordt dacht ik ook op t.v. nog herhaald ergens overdag, anders inderdaad uitzending gemist kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan me voorstellen dat dat stressen was!
  Veel succes met je workshop morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is leuk werken met een Jelly rol
  Het boek dat je hebt liggen heb ik ook.
  De Pandora komt er uit, alleen heb ik meer stoffen en blokken gemaakt omdat ik een groot quilt wilde.
  Succes Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig dat het machine probleem weer 'een soort van' opgelost is.. Wat een mooie stofjes, ben benieuwd hoe het verder gaat met de stroken..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gedoe ook he met een machine….
  Mooie stroken in ieder geval en prachtige stofjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Was zeer gezellig zo te zien op facebook. Benieuwd naar het eind resultaat.
  Gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. rustig blijven ademen en hulp bellen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen