zaterdag 14 maart 2015

Een gezellige vrijdag de 13e met een speciale missie

Wat hebben wij, Marguerite en ik, een gezellig dagje gehad vrijdag de 13e. 's Ochtends op tijd vertrokken met de trein richting Utrecht en daar overgestapt op de trein naar Den Bosch. De rit van 2 1/2 uur was zomaar voorbij. Onderweg lekker zitten kletsen en van alles voorbij zien komen.
                                                           We gaan op reis en nemen mee.......


In  Den Bosch uit de trein gestapt en buiten het station liepen we zo tegen het elektrische busje aan. Hier ingestapt en bij de buschauffeur aangegeven dat we er bij de kookwinkel weer uit wilden. De buschauffeur was zo gezellig en hij vertelde zo leuk, dat toen hij riep dat we er  uit moesten, wij spontaan besloten te blijven zitten om nog even te genieten van de rondrit door Den Bosch.
Bij de Sint-Janskathedraal zijn we uitgestapt, want die moesten we natuurlijk van dichtbij bekijken. Ooh wat een mooie kerk, prachtig. En zo mooi gerestaureerd een tijdje terug. Wat een mooie beelden, kleine, grootte en waar je ook keek overal zag je wel  iets moois.  Met manlief al afgesproken dat we samen nog een keer naar Den Bosch gaan om de kerk ook van binnen te bewonderen.


Nog even gezocht naar de engel met de telefoon. Wat nog wat hilariteit opleverde, toen iemand ons ongevraagd aanwees waar deze engel zich bevond en ons vroeg naar welk nummer wij, dachten te kunnen bellen, met de engel.


Even een rondje om de kerk gelopen  alvorens het centrum in te duiken, waar we ons heel welkom voelden.Eenmaal in het centrum kwamen we er achter dat Den Bosch een hele gezellige winkelstad is met heel veel gezellige terrasjes en leuke boetiekjes. Omdat het nog best fris was, besloten we bij de Chocolate Companie in de Hinthamerstraat 57 naar binnen te gaan.

Nou en dat was zeker geen verkeerde keuze. Hier hebben we heel gezellig gezeten en genoten van een heerlijke Bossche Bol en een bakje thee.                                                                   En ze zijn hier voorbereid op de komst van quiltsters.
                                                                               Zijn dit geen mooie servetjes?


Zo dat was ook gelijk onze lunch. Na de "lunch" zijn we op zoek gegaan naar het hoofddoel van onze reis.
Het was even zoeken, maar dat is zeker niet erg in deze mooie stad.

En dan ineens sta je er zomaar voor de deur, we misten nog even de bloembak, maar het uithangbord was ook duidelijk genoeg. Één druk op de bel en we werden heel hartelijk ontvangen door Herman en Wietske.
We waren nog niet binnen of we hadden al een kopje thee. En gezelschap van de poes.
Wietske heeft ons met heel veel enthousiasme haar winkeltje in de woonkamer laten zien.  Zo gezellig in huiselijke sfeer en ze heeft ons beloofd deze sfeer ook mee te nemen naar beneden, als de winkel daar klaar is. We mochten even door het hek gluren zodat we ons een beeld konden vormen van hoe het er in de zomer zal gaan uitzien. Dat deze winkel, met ruime cursusruimte straks (en eigenlijk nu al) een aanwinst voor Den Bosch is, is voor ons heel duidelijk. En met de belofte dat we in de zomer nog een keer terugkomen, zijn we weer richting centrum gegaan.

We hebben nog even met het rondvaartbedrijf gebeld om te horen of er ook nog rondvaarten waren. Dat leek ons toch ook wel erg leuk, maar helaas kregen we het bericht dat ze motorstoring hadden en dat er niet werd gevaren vandaag. Dus weer een reden er bij, om zeker een keer terug te keren naar Den Bosch.

Nog gezellig de winkels langs gestruind en op het grote plein een bakje kibbeling gekocht en in het zonnetje opgegeten. En toch was het koud, hééél koud. Omdat het de dag ervoor bij ons in het noorden zulk heerlijk weer was en wij immers nu naar het "warme" zuiden gingen, niet de dikste jassen aangetrokken. Nou en dat was een verkeerde keus, want  in het zuiden was het nog best fris.
Op de terugreis naar het station, kwamen we langs de Echte Bossche Bollen banketbakkerij, dus besloten we om nog lekkere Bollen mee te nemen voor het thuisfront. Toen ik Marguerite vroeg, hoe laat het was en zij antwoordde dat het 2 minuten voor 6 was, een eindsprintje genomen, het zal je toch gebeuren dat de winkel voor je neus dichtgaat en wij zonder Bollen naar huis moesten. Bijna was dit misgegaan, want door de haast viel ik over het stoepje, met de deur in huis en bijna met mijn neus in de vitrine met Bossche Bollen. Tsja het was tenslotte vrijdag de 13e.  Gelukkig ging alles toch nog goed en konden we elk met 4 Bollen de trein in.


Altijd al gezegd dat quilten hogere wiskunde is en in de trein kreeg ik daar het bewijs van. Naast ons zat, naar wat later bleek, een wiskunde leraar op zijn tablet een nieuw wiskunde boek te schrijven voor het VWO. En kijk nou toch eens wat er op zijn scherm stond.
Een zelfde "quilt" blokje als dat ik op dat moment in mijn blik had zitten. Netjes gevraagd of ik er een foto van mocht maken. En dat mocht. Hij heeft ons nog geprobeerd uit te leggen dat zijn blokje oneindig vaak gemaakt kon worden, maar dat dat met ons blokje niet zou lukken. Waarom niet, dat weet ik niet meer, sorry.

Thuis aangekomen hebben we nog een bakje thee gehad en bij de houtkachel ons lekker opgewarmd, waarna Marguerite weer richting huis ging en er zo een einde kwam aan ons dagje uit. En ooh wat hebben we lol gehad. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, nou wij kunnen er de komende 14 dagen weer tegen. Ik heb er zelf niets van gemerkt en ook van Paul geen commentaar gehad, maar het zou mij niets verbazen dat ik vannacht in mijn slaap nog aan het giechelen was.En we kwamen weer thuis en namen mee..... Juist de aankopen bij Wietske, 4 heerlijke Bossche Bollen en een onaangeroerd voorbereid Dear Jane blokje.


Het was dus een super dag, een dag met een gouden randje en zeker voor herhaling vatbaar. Toch Marguerite?


                                                    Groetjes en tot de volgende keer,
                                                                       Brigitt@


10 opmerkingen:

 1. Iedere keer zit ik weer te giebelen in mezelf. En als ik gierend van de lach aan mijn meiden vertel wat we beleefd hebben moet je die koppies zien. Blij dat ze er niet bij waren, want mama hoort zich te gedragen. Hihi... Wat hebben we een lol gehad. De volgende keer trek ik wel mijn skipak aan. Was zaterdag toen ik mijn bed uit kwam nog niet opgewarmd..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk verslag en wat was het gezellig dat jullie er waren.
  Super en nu gauw weer terug komen hoor. Er is nog zoveel leuks te zien in Den Bosch.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een enerverende dag heb je beleefd Brigitta. Erg leuk hoor. Maar dat je nou moest vallen.....
  Je hebt vast blauwe plekken opgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig verslag van een leuke dag uit! En de bollen zien er echt superlekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi dagje gehad, geen lapjes gescoord
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk om met je neus in de Bossche bollen te vallen! Ben er gek op en natuurlijk neem je die mee naar huis.
  Heerlijk dat lachen samen, heb ik ook wel zin in, maar dat komt vast wel weer, daar krijgt een mens energie van.
  Geniet nog maar lekker na van deze prachtige dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vrijdag de 13de was voor jullie een gezellige en geslaagd dagje uit.
  Gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ja, ik las het al bij Marguerite dat jullie zo'n leuke dag hebben gehad, en Den Bosch is en blijft een super leuke stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om het weer even te lezen, wij waren er van de zomer, en het is inderdaad een erg leuke stad, wij gaan er zeker ook nog eens terug, zo veel moois te zien.

  BeantwoordenVerwijderen