donderdag 10 maart 2016

Allemaal vierkantjes .....


Inmiddels liggen alle 216 vierkantjes geknipt en gesorteerd te wachten op een moment dat ik ze aan elkaar ga zetten. Het gaat de eindrand worden van de Worthing Downs quilt. Daarna moeten er nog 216 driehoeken geknipt worden volgens een strak schema. Oh wat wegen die laatste loodjes van zo'n top toch altijd zwaar hè. Je bent zo aan het einde dan al weer helemaal aan het denken over een volgend project, terwijl hij straks toch ook nog gequilt moet worden. En ja dan ga je weer verder met "prakizeren".
Ga ik hem echt helemaal met de hand quilten pffff. Hij wordt straks wel opgehangen, dan moet het wel goed en mooi doorgequilt worden. Zal ik hem laten doorquilten?, ach dat is best prijzig en is ie dan nog wel van mij? Nou ja gelukkig moeten al die 216 vierkantjes nog aan elkaar en dan nog al die driehoeken, nog veel tijd om na te denken dus. 


Ondertussen wordt er ook gewerkt aan andere vierkantjes, leuke gehaakte vierkanten. Wat is dit ook leuk om te doen, heerlijk 's avonds bij de houtkachel. Bijna zijn alle vierkanten klaar. 

Onder het haken, wordt er  gebladerd door het heerlijke boek van Di Ford, oh wat een moois weer in dat boek.  Prachtige quilts komen voorbij in de mooiste kleuren, of ik er ooit aan toe kom om er een quilt uit te maken weet ik niet, maar het wegdromen bij al dat moois is al heerlijk. 
Nu we toch in de vierkanten zijn, dan ook nog maar even de volgende vierkanten. Een tijdje terug voor mijn zus een paar leuke pannenlappen van Farmyard quilting gemaakt. 
Ze zijn zo leuk geworden, hier vonden ze het maar wat jammer dat ze weer weggingen. Maar het is toch ook zo leuk om zoiets cadeau te geven. 
En dan het Klossie, ik schreef er de vorige keer al over. Marijke van Atelier Hartendief heeft samen met haar dochter in eigen beheer een echte glossy uitgegeven, een quilt glossy. Het is een prachtig blad geworden, mijn complimenten voor het Klossie team. Ben dan ook best een beetje trots dat wij met onze quiltgroep in het eerste nummer mogen staan.  Vorig najaar deed Marijke in haar blog een oproep aan mensen die een bijzondere quiltgroep hebben. Ik heb toen, met toestemming van onze groep, een verhaal geschreven over onze groep. Al snel daarna kregen we te horen dat wij werden uitgekozen voor het eerste nummer, zo leuk. Of we ook nog even wat foto's wilden sturen, nou ja dat moest lukken toch. Een van onze mannen heeft prachtige foto's gemaakt en oh wat staan we nu toch allemaal leuk in de enige echte quilters glossy. 

Nou ik ga me nu eerst storten op mijn vierkantjes, welke, dat laat ik lekker nog even in het midden. 


Groetjes en tot de volgend keer,
Brigitt@4 opmerkingen:

 1. Niet tegen de laatste loodjes aan hikken hoor! Quilt is te mooi om hem te laten liggen.
  Pannenlappen nog maar een keertje voor je zelf maken. Moet kunnen toch?
  Haken gaat ook goed zie ik.
  En dat meesje wilde vast mooi op de foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een hoop vierkantjes liggen daar te wachten op naald en draad.
  Het einde in zicht kan ik dat nog niet noemen hoor :-)
  Zelf word ik het altijd een beetje zat als de bies er omheen moet na het doorquiten.
  Zelf doorquilten, ja dan is het wel meer van jezelf, elk steekje heb je dan toch zelf gezet.
  Als je het door omstandigheden niet meer zelf kunt is het leuk om het te laten doen natuurlijk.
  Maar aan ieder de keuze, want ik kan me voorstellen dat je zit te watertanden als je in dat mooie boek zit te bladeren onder het haken (best knap overigens).
  Ja, jullie staan er super mooi op en zo's leuk artikel in Het Klossie. Die muisjes op de pannenlappen zijn schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Keurig je vierkantjes op een rijtje voor de rand, als hij straks klaar is zul je er vast trots op zijn.
   Super leuk dat jullie in 'Het Klossie' staan

   Verwijderen
 3. Zo leuk dat artikel over jullie quiltgroep en zo herkenbaar! Het delen van veel meer dan alleen de quilthonger met elkaar, de betrokkenheid en vriendschap....wat brengt onze hobby ons toch veel om dankbaar voor te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen