zondag 8 januari 2017

Goed begin van 2017

Mijn Worthings Down quilt top is klaar, nou en dat is toch met recht een goed begin van 2017.  In december had ik alle randblokjes aan de quilt gezet met het doel de quilt top in 2016 af te ronden. 


Maar de laatste rand moest in verstek genaaid worden en dat is toch nog even een secuur werkje. Aangezien het de afgelopen weken kerstvakantie was en man en kinderen met aanhang regelmatig thuis waren, uiteraard heel gezellig, was het te druk in huis om even rustig te gaan zitten kijken hoe ik dit ging aanpakken. Maar afgelopen vrijdag waren ze allemaal naar hun werk en zag ik mijn kans schoon om de quilt top er bij te pakken en de laatste rand er aan te zetten. Ik dacht dit even op de naaimachine te doen, maar dat viel tegen, zag al gauw dat ik daar niet tevreden mee zou zijn, dus zat er niks anders op dan het met de hand vast te zetten. Dat is even een klus, maar op mijn plekje bij de houtkachel is dat helemaal geen straf.En zo zitten dus nu alle vier de randen er ook aan en in verstek. Vind dit toch wel een hele mooie manier van afwerken. Ga ik vast vaker toepassen. In oktober 2014 ben ik het avontuur met deze quilt aangegaan. Een BOM project van de Frottende Freule.  Elke maand, 18 maanden lang,  kreeg ik een pakket met stofjes toegestuurd en een hele duidelijke uitleg over de blokken die gemaakt "moesten" worden die maand. En elke maand bleef ik keurig bij, tot we in april 2016 de stof voor de laatste blokken en de rand kregen toegestuurd. Toen ben ik even afgehaakt om de Storm at Sea quilt voor Wolter te kunnen maken. Nadat deze klaar was heb ik de laatste blokken afgemaakt en nu dus de laatste rand en is de quilt top klaar. Eigenlijk helemaal op de hand gemaakt op een paar blokjes na.In die ruim twee jaar dat ik aan de quilt gewerkt heb, heb ik een haat/liefde verhouding gekregen met deze quilt. Meestal was het geweldig om er aan te werken en vond ik het fijn weer een aantal blokjes te kunnen maken.  Maar er waren ook zeker momenten dat ik hem wel in een hoek wilde gooien, omdat het niet lukte of omdat ik er achteraf achterkwam dat een blokje toch net te klein was geworden, waardoor ie nog een keer moest worden gemaakt. Ook zitten er hier en daar een paar stukjes met een erg smalle naadtoeslag en dat zit me nog steeds niet helemaal lekker.Maar nu is die dus klaar en moet/kan  ie gequilt worden. En dan komt de vraag, ga ik dit zelf doen of laat ik het doen. Ik neig heel erg naar het laatste. Ik wil hem graag aan de wand hebben hangen en dan moet ie toch intensief gequilt worden. Maar is ie nog wel helemaal van mij zelf als ik hem laat quilten? Hรจ bah wat is het toch vervelend dat je zo'n twijfelkont bent als ik ben. Nou ik dub nog even verder, want er moet ook nog bedacht worden welke vulling ik ga gebruiken. Nog heel veel keuzes om te maken dus. Jullie horen wel weer van mij en mocht je tips hebben, dan hoor ik ze graag.
Groetjes en tot de volgende keer,
Brigitt@


10 opmerkingen:

 1. Een prachtige quilt is het geworden.
  Mooie kleuren en mooie stofjes.
  Iets om trots op te zijn.
  Groetjes Marja
  ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een hele mooie quilt geworden, en lekker laten doorquilten zou ik zo zeggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig geworden! Natuurlijk waren niet alle blokjes even leuk om te maken, dat heb je met zoveel verschillen. Maar het maakt de quilt en ook het maken wel heel spannend en afwisselend.
  Zelf wil ik altijd mijn quilts zelf met de hand quilten. Ik vind het heel leuk werk, en heb inderdaad het gevoel dat ie dan helemaal van mij is. Elk steekje zelf gezet op de manier zoals ik het wil.
  Als je regelmatig quilt met niet meer dan 10 cm tussenruimte gaat het prima voor aan de wand hoor, vooral als je niet te zware vulling neemt.
  Maar laten doorquilten is makkelijker en sneller, dat is waar.
  Ben benieuwd wat je besluit. Gewoon je eigen gevoel volgen toch?
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moeilijke keuze hoor! Ik vind het echt een prachtige top en zou zeggen; lekker zelf doorquilten....omdat ik dat nu eenmaal het allermooiste vind. Maar ja, het kost natuurlijk wel heel veel tijd. Ik kan me je dilemma voorstellen.....succes met het maken van je keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zal dit een heerlijk gevoel zijn. Je top is af. Zelf ben ik niet zo van iets door een ander te laten doen. Het is dan niet meer helemaal jou project. Ook heb je de top helemaal met de hand gemaakt, waarom het doorquilten dan niet. Duurt wel iets langer natuurlijk. Maar dat is niet erg toch!?! Dub maar lekker verder. Je moet zelf voor 100%achter je beslissing staan. Heb je de stof voor de achterkant al?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig mooi quilt, mag je trots op zijn en hem koesteren,
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige quilt zeg. Daar zit heel veel tijd in toch, maar dan heb je ook wat.
  Moeilijke beslissing hoor dat quilt werk. Nog veel succes ermee......liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind hem prachtig en heb er veel bewondering voor dat je hem helemaal met de hand gemaakt hebt! Ik zou nooit een quilt ergens laten doorquilten.....veel te bang dat het dan nรฉt niet wordt zoals ik wil. Dus als ik jou was: lekker zelf doen! Er wordt sneeuw verwacht, dus dan zit je ook nog lekker warm��
  Groetjes, Trui

  BeantwoordenVerwijderen