maandag 19 december 2016

FOEPOh wat heb ik zaterdag een heerlijke dag gehad. Zo'n dag waarvan je eigenlijk van te voren niet zo goed weet wat je er van vinden moet, je kent het vast wel. Natuurlijk had ik Foep zo'n anderhalf jaar geleden vaak voorbij zien komen, uiteraard op Supergoof haar blog. En of ik toen gelijk verliefd was op Foep, ja toch wel een heel klein beetje. Maar ik had immes al zo veel projecten dus verder niet over Foep nagedacht toen bekend werd dat er een workshop kwam voor Foep's quilt. Ook niet toen ik hoorde dat  Ingrid naar Sneek zou komen. Pas op het allerlaatste moment mij toch maar aangemeld voor deze workshop. Zag steeds meer kleine stukjes van deze quilt voorbij komen, waardoor het toch wel heel erg begon te kriebelen.En afgelopen zaterdag was het dan zover. We hadden een keurige lesbrief gekregen, zodat we precies wisten wat we mee moesten nemen. Maar toch hè?  Hoeveel achtergrondjes moet je alvast gaan snijden en hoeveel stukjes voor dit en voor dat. Een vraag op Facebook gegooid en ik kreeg al heel snel antwoord. De meesten kwamen tot twee vogeltjes zo'n dag. Zelfs eentje kwam tot drie meldde ze, als je maar kunt multi tasken, nou laat ik nou net dat talent missen ;). Maar goed ik heb vrijdag keurig voor twee vogeltjes stof zitten snijden, eerst natuurlijk vreselijk zitten dubben over de stofjes. Zoveel stofjes in huis, maar ja dat zijn natuurlijk niet allemaal Foep stofjes. Ik appte Grietje nog, lukt het jou? Nou zij vond het ook lastig, gelukkig, ben ik tenminste niet de enige. Ik ga geloof ik maar voor een mierzoete Foep, appte ik haar nog, haha toen nog niet wetende wat ik zaterdag zou gaan beslissen.


   
En toen was het zaterdag. Op naar Sneek. Zelf had ik een bot meegenomen voor Margootje, die voor het eerst mee was op workshop. Het bot werd gelijk goedgekeurd en we hebben haar de hele dag niet meer gehoord.


Maar wat Grietje meenam voor Ingrid, was geweldig. Echte zelf gemaakte Foep mokjes. Zo mooi beschilderd, zo fijntjes, zelfs het kantje op Foep zijn hoed is fantastisch. Ingrid was er, terecht, ontroerd van toen ze ze had uitgepakt.
Om tien uur was iedereen aanwezig en kon de dag beginnen. Tijdens het verhaal van Ingrid over Foep en de vogeltjes, zaten er 12 volwassen vrouwen en een hond aan haar lippen gekluisterd. Ze vertelde het ook zo mooi. Het kinderverhaaltje over Foep en de vogeltjes.

Na het verhaal werd ons de quilt als pakketje in onze handen gedrukt en mochten we de quilt uitvouwen. Helaas, maar uiteraard begrijpelijk, mochten we geen foto's maken. Maar wat had ik graag een foto willen maken van het groepje vrouwen wat zich om de quilt heen zat te vergapen aan alle vogeltjes, eitjes...., kantjes en bandjes. Geweldig!!  Er waren vele ooh's  en  aah's.  En toen werd de quilt weer opgevouwen en verdween ie in de tas van ...... Ingrid.

En mochten wij los. Het patroon werd uitgedeeld en werd er volop gebladerd, ja gebladerd, het is namelijk een boekwerk. Ik moet dan ook zeggen, ik heb niet vaak zo'n mooi uitgebreid patroon gezien. Nogmaals mijn complimenten.


De rest van de dag was gezellig, heerlijk relaxt, kregen we hele duidelijke uitleg over hoe te appliceren, hoe de snaveltjes en pootjes geborduurd werden. Ingrid schreef in elk patroonboekje voor ons een persoonlijke tekst. En niks moest alles mag.  HEERLIJK!
Rita had voor ons een lekkere uitgebreide lunch verzorgd.  Zo was het dus echt een dagje weg, zoals in de lesbrief stond vermeld. "Een dagje weg uit het leven van alledag" en zo was het ook. Ik heb GENOTEN.


Ingrid, Rita, Margootje  en alle mede Foepers van afgelopen zaterdag, bedankt voor deze heerlijke dag met een gouden randje.

 En mocht jij nog zitten twijfelen of je wel of niet wil gaan Foepen, kan ik je maar één advies geven, GA.
Tijdens deze dag bedacht ik mij dat ik op zolder nog kleding heb liggen van vroeger, van Wolter en Mariska. Dus thuis gelijk op zolder gekeken en ja hoor. Leuke overhemdjes voor een Foep koppie en leuke stofjes van jurkjes en broekjes voor mooie vogeltjes en eitjes. Ook grote overhemden zijn niet meer veilig. Zaterdag avond tijdens een etentje bij de wok, had schoonvader een prachtig " Foep" overhemd aan, maar helaas voor mij, het was net nieuw.

Ik heb geen kantjes en bandjes op zolder, maar mocht jij nog wat in je kast hebben liggen wat toch niet meer gebruikt wordt, neem ik het graag van je over.


Oh en nu zijn jullie natuurlijk nog heel benieuwd hoeveel vogeltjes ik heb gemaakt?  Ach er is er maar eentje afgekomen. Ik zal er voor zorgen dat ze niet lang meer alleen is, maar nu eerst verder met mijn Worthing Downs quilt.  De top is bijna klaar, misschien lukt het nog voor de kerst.
Groetjes en tot de volgende keer,
Brigitt@18 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk dat je zo'n fijne dag hebt gehad. Ik had het voorrecht om Foep anderhalf haar geleden al te moge bekijken en was toen al verliefd. Helaas kan ik door gezondheidsproblemen nog niet beginnen. Maar kan bijna niet wachten.
  Je hebt ook erg leuke foto's gemaakt van een geweldig mens met haar Margootje.
  Groetjes en veel Foep plezier
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verhaaltje Brigitta. Heel feel Foep plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk blogje heb je geschreven.
  Ik heb hier wel kantjes.
  Roep maar hoe breed en hoe lang wil je ze hebben en welke kleur??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was inderdaad een hele fijne zaterdag zo vlak voor de feestdagen en ik heb het met heel veel plezier voor jullie georganiseerd. Je verhaaltje is heel gezellig en ik heb er van genoten. Fijne feestdagen en wie weet tot gauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellig verhaal van een gezellige dag.
  Groetjes Marja
  🎅🎅🎅

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuk en lief geschreven...liefs Marion xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk blogje, het enthousiasme spat er vanaf.
  Jeetje, geen overhemd is nu meer veilig... de herenmodewinkels mogen wel oppassen :-)
  Wat een enige bekers heeft Ingrid gekregen, en net wat ik dacht: Margootje gaat verwend worden op zo'n dag.
  Je vogeltje is leuk geworden, ben benieuwd hoe het verder gaat.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk verslag, de verleiding om het patroon te kopen wordt steeds groter.
  groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je wel voor dit mooi verhaal. Het is net of wij er zo ook n beetje bij zijn. Fijne feestdagen en veel succes met Foep.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een ontzettend leuk verslag Brigitta. Dat was echt een heerlijke dag voor je. Ben benieuwd naar je vorderingen. Lijkt me een super werkje.
  Veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat hebben we toch een heeerlijke hobby !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat hebben we toch een heeerlijke hobby !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Superleuk zo'n dag, Brigitta!!! Jullie hebben zeker genoten! Geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Klinkt fantastisch! Ik wens je heel veel plezier met de quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een gezellig blogje van een superdag! Kan ook bijna niet anders hè! Met Ingrid is t altijd leuk, en als dan ook Gootje erbij is.... Wat die overhemden betreft, je zou ze nét iets te heet kunnen wassen... Haha, is maar gein hoor😉 Ik heb genoten van je verhaaltje, Brigitta! Het is dat ik zooooveel heb liggen nog, maar anders......

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk verslag! Ik ben ook geweest (bij quiltatelier Vlijtig Liesje) en vond het erg gezellig en een gave quilt. Stofjes uitzoeken is ook nog wel een puzzel voor mij.
  Veel succes met maken,
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een gezellig blogje zeg. Kan me voorstellen dat het een super dag was met goof en margootje.veel plezier met je vogeltjes maken....liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen