woensdag 5 april 2017

Klein lichtpuntje

Eerst wil ik iedereen bedanken voor de lieve reacties op mijn vorige blog. Dit doet goed en geeft moed.
Inmiddels is de uitslag van het eiwit, her2neu binnen. Dit is negatief, wat voor mij positief is. Ik kan nu eerst geopereerd worden en daarna een aantal weken radiotherapie. Aan de hand van de uitslag van de lymfeklieren wordt bekeken welke behandelingen er verder nog moeten volgen. Maar dit is alvast een lichtpuntje. Zo gaan we stapje voor stapje verder. Woensdag 12 april is de operatie, een dagopname. 

Inmiddels genieten we hiervoor op het plantsoen weer volop van het jonge leven. Er zijn al 10 lammetjes geboren. Dit jaar worden ze helaas bijna allemaal 's nachts geboren, waardoor wij er niet zo veel van mee krijgen. Maar overdag is het volop genieten en vooral 's avonds is het hier speelkwartier. Ik vind het normaal gesproken altijd heerlijk, om zodra het schemer wordt, de gordijnen te sluiten en gezellig samen de avond door te brengen. Maar tegenwoordig laat ik de gordijnen lekker open om de lammetjes te kunnen zien springen en achter elkaar aan zien rennen. Een feestje!
Één keer heb ik dit seizoen de geboorte van een lammetje weer mee mogen maken. Een hele speciale dit keer. Zo bijzonder.
Wat ook zo bijzonder was, was de sperwer die bij de achterbuurman in de boom zijn lunch zat op te peuzelen op het moment dat wij in de serre aan onze boterham zaten. 

Voor nu ga ik kijken of ik alvast een werkje kan voorbereiden voor na de operatie. Eerst was ik erg bang dat ik straks niet veel zou kunnen handwerken. Maar de verpleegkundige gaf aan dat zij van een andere patiënte had gehoord dat patchworken juist een hele goede therapie is voor mijn rechterhand. Ik hoop dat dat bij mij ook zo gaat werken, maar dan moet ik natuurlijk wel wat onderhanden hebben. Wordt vervolgd.
Groetjes en tot de volgende keer,
Brigitt@


9 opmerkingen:

 1. Ik voel the sisters aankomen, lekker veel kleine lapjes en niet zo zwaar . Maar een fijn lichtpuntje Brigitta. Wat een mooie foto van het lammetje dat geboren wordt, stapklaar eruit .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij, lieve quiltvriendin van mij... zo moedig.
  Ik ben trots op jou ♡♡♡♡♡

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben zo blij voor jou met dit lichtpuntje. Moedig ben je. En wat een mooie foto van die bevalling. Ze "lijkt" het met gemak te baren. Of het echt zo is, weet ik niet. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn: een lichtpuntje! Dat heb je nodig in deze moeilijke tijd.
  De lammetjes zijn ook lichtpuntjes, je moet er vast om lachen als ze lopen te huppelen.
  Prachtig dat jullie deze wei voor je huis hebben, veel genieten dus.
  Ik wens je heel veel sterkte met de operatie volgende week woensdag.
  Paar geknipte lapjes in de buurt is altijd fijn, en een mooi boek misschien.
  Lieve groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je sterk! Dat is goed, positief zijn, de mooie dingen in het leven zien en goed voor jezelf zorgen is de helft van je hertel! Prachtige foto van het nieuwe leven. Sterkte de komende dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je ons op de hoogte houd van alles wat komt te gebeuren. Heel veel sterkte woensdag. Fijn dat het een dagopname is, want genezen doe je het beste thuis. Leg maar wat klaar om steekjes te kunnen zetten. Dan kan je het pakken als je er zin in hebt.
  En heerlijk genieten van dat jonge spul voor je deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sterkte woensdag en dan straks lekker met je lapjes in therapie. Geniet van elke dag en van al die mooie lammetjes voor je ramen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. افضل شركة تنظيف بالقطيف تقدم خدمات نظافة متكاملة علي اعلي مستوي بدقة وجودة ومواصفات قياسية واسعار تنافسية فتعد الشركة الاولي بالقطيف لتقديم خدماتالتنظيف بجودة وسعر مثالييينفهي خير مثال لراغبي الحصول علي نظافة شاملة مع التعقيم وباسعار مناسبة

  شركة تنظيف بالقطيف
  شركة تنظيف منازل بالقطيف

  ______________________________________________________________________________________________________________________


  شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
  شركة تنظيف مجالس بالقطيف
  شركة تنظيف خزانات بالقطيف
  شركة شفط بيارات بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen