maandag 25 mei 2015

Worthing Downs update
Door een vervelend virus, gelukkig alleen op de computer, kon ik een tijdje geen berichten plaatsen en geen reacties achter laten op jullie blogs. Nu is de computer weer virus-vrij en hoop ik weer regelmatig wat te kunnen laten zien hier en bij jullie een reactie achter te laten. Niet dat er al weer iets af is hoor, ben druk bezig met het midden paneel van de Worthings Down quilt. Het is een heerlijk werkje om te doen. Het gaat niet snel, er zitten dan ook zoveel kleine stukjes op die allemaal met een festonsteekje vast moeten worden gezet. 
Snoepdoosje met DMC garen


Bij een heel lief quilt vriendinnetje mocht ik  DMC garen komen uitzoeken om te gebruiken. Nou en dat was nog best even een werkje. Ik geloof dat we wel anderhalf uur bezig zijn geweest om voor alle stukjes de juiste kleur te zoeken.
En dat het heel goed is gelukt, kun je wel zien aan bovenstaande foto's. Doordat de kleuren zo goed passen is het bijna niet te zien dat er  borduursteekjes opzitten. Dit was precies zoals ik het graag wou. Ben er dan ook helemaal blij mee. Inmiddels kunnen de vogels niet meer weg vliegen en zijn ook de bloemen storm vastgezet. Nu moeten alle blaadjes nog gefestonneerd worden en de nerven er op geborduurd worden. Ben dus nog wel even bezig, maar dat is niet erg hoor. 


Vouw het paneel dubbel, stop het samen met het snoepdoosje in mijn tasje en neem het overal mee naar toe.
Zo is het al mee geweest op de boot. 

Ging het mee in de auto toen ik oudste puber naar haar examens moest brengen en ik daar 2,5 uur moest wachten tot ze weer klaar was. 

En hoef ik niet weg, dan zit ik met mooi weer heerlijk achter in de tuin te festonneren. Voorlopig hoef ik mij niet te vervelen dus.
                                                         Oudste puber is de matroos hier vooraan                                       Jongste puber (zeekadet)  helpt oudste puber even met haar                                                                                                                                            matrozenkraag. Zo lief!!


Mijn leven bestaat niet alleen uit handwerken hoor, onlangs gingen we weer een paar dagen het water op. Deze keer ging de reis naar Heeg, waar oudste puber met haar Muzt (musical opleiding in Sneek)  collega's mocht optreden bij het straatfestival. Zij mochten een compilatie laten zien van hun musical de Zeemeermin. Deze geweldige musical heeft al zes keer voor een uitverkochte zaal in Theater Sneek gezorgd en nu mogen ze 25 en 27 september as. nog twee keer voor een volle zaal optreden. Super toch.Ook werd er deze dagen aan boord, gebarbecued, gescrabbeld en vooral geleerd. Oudste puber had afgelopen weken haar examens en jongste puber had diverse toetsen, waardoor ie zo flink was zijn zeekadetten kamp te laten schieten. 
Inmiddels is oudste puber dolblij dat er voor haar voorlopig even geen examens zijn, begin juli heeft ze nog de mondelinge examens en dan weten we ook of ze is geslaagd voor haar examen vakken.

Zo, nu ga ik eerst even jullie blogs lezen en straks nog een paar steekjes zetten.                                                           Groetjes en tot de volgende keer,
                                                                             Brigitt@

6 opmerkingen:

 1. Wat een lekker druk leven heb je.
  Als je alles zo onder elkaar opsomt.
  Nu maar duimen voor de uitslag van de examens. Blijft altijd spannend.
  Je paneel wordt hartstikke mooi maar dat had ik van de week al gezegd.
  Tot gauw...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er super uit en wat heerlijk dat je dochter bijna klaar is met haar examen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. piep heerlijk dat je er terug bent meid, en wat een bruisend blogje vol energie, leuk,op te lezen
  knufje mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet iedereen er prachtig uit voor het spelen van de musical. Lijkt me leuk om te doen en natuurlijk om als ouders naar te kijken.
  Je middenstuk van de quilt wordt prachtig. Altijd fijn als je al die kleurtjes garen hebt, dat staat mooi als je er niet te veel van ziet.
  Grappig dat je je werk overal mee naar toe neemt. Nee, vervelen is er niet bij gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk he draadjes uitzoeken is al een feest op zich. het wordt mooi hoor, echt prachtig.
  En je dochter gaat het vast en zeker allemaal halen.
  succes nog
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen