vrijdag 29 mei 2015

ConflictNiks ernstigs hoor, maar ik had gewoon deze week een conflict met mij zelf. Ooit, toen ik
 2 1/2 jaar geleden begon met quilten, heb ik mijzelf beloofd niet met heel veel projecten tegelijk bezig te zijn. Heb dit nooit hard op gezegd  en het staat ook zeker nergens beschreven, dus ik kan er best onderuit hoor, maar ben bang het overzicht kwijt te raken en in een hoop UFO's (unfinished objects) te belanden. 


Maar ja, soms zie je wat voorbij komen in Blogland / Facebook/ Pinterest, wat je maar niet loslaat. Zo ook dit prachtige boek (te koop bij haar) met projecten gemaakt van resten reproductiestoffen. En ik ben gek op reproductiestoffen en ik heb nog resten liggen van mijn "Willem" en ik heb laatst nog via Facebook een serie kunnen overnemen van iemand die haar Civil War quilt klaar had en nog met de restjes zat. Gelukkig was toen dit mooie boek nog niet uit, anders had ze vast haar restjes niet aan mij willen verkopen.  Redenen genoeg dus om gewoon een nieuw project te starten. 


En nu zag ik dus deze geweldige mandjesquilt. Hij blijft maar in mijn hoofd zitten. Ben al aan het tekenen geweest, heb al helemaal bedacht welke kleuren ik wil gaan gebruiken. Zo kwam  ik toch echt hevig met mijzelf in conflict. Ik ben immers al met diverse projecten bezig, die zeker al mijn aandacht nodig hebben, ik kan dus echt niet nog één starten. Maar ik kon gewoon niet meer de rust vinden om door te gaan met de BOM, de Dear Jane en mijn "Willem".


Inmiddels heb ik een hele goede middenweg gevonden. Heb alle benodigde stoffen uit mijn eigen voorraad gewinkeld, heerlijk zo'n extra verslaving. (stofjes verzamelen). 
Alles op de grond uitgespreid en ja ik ben tevreden, zo had ik het in mijn hoofd. Alle stoffen weer keurig opgevouwen en in een schoenendoos gedaan. Zo, nu is de onrust weg, kan ik verder gaan met mijn UFO's en zit mijn nieuwe project voor  "ooit", keurig, zo voor het pakken in een doos. 
Het staat nu nog midden in de kamer, zodat ik het zo nu en dan nog even kan "aaien" .  Hè hè dit geeft rust.

Fijn weekend allemaal, het beloofd prachtig quiltweer te worden.                                                Groetjes en tot de volgende keer,
                                                                   Brigitt@

8 opmerkingen:

 1. Oh hemeltje.. wat doe je nu?
  Het boek is een echt wilikhebben boek.
  Dat laat mij niet meer los!;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Piep mmm blij dat ik niet alleen dozen maak, heb er twee op mijn tafel staan... Mmm en dat boek... En heb ik nu toch nog een boekenbon😀😀😀knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps dat wordt laat naar bed en heel vroeg opstaan. Het huis laten vervuilen eten uit de muur...
  En heel veel steekjes maken.
  Zet dat boek ook meteen op mijn verlanglijstje...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom in de 'meerprojectenclub'. Jaja het gebeurt zomaar dat je ergens voor valt en dan gaat zomaar je principe overboord.
  Het lijkt me een ongelooflijk mooi boek Brigitta.
  Alvast veel plezier er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterk van je, mij lukt het niet. Ik heb allemaal projectdozen en ik werk aan allemaal en weet je ook dat geeft rust. Soms het een dan het ander en dan weer quilten, en inderdaad met het weer van komend weekend red ik me wel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach ja, dit conflict kennen we allemaal hoor. Goed dat je het nu even hebt opgeborgen en je weer lekker door kunt gaan met Willem.
  Voor mezelf mag ik altijd 4 projecten tegelijk hebben en pas als er één af is mag ik een nieuwe. Maak ze wel uiteindelijk allemaal af, want ufo's is zo zonde van de mooie stofjes en van de tijd die je er in hebt gestoken.
  Dus lekker doorgaan met de andere des te sneller mag de schoenendoos weer open :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wel een heerlijk klusje voor op de boot, makkelijk mee te nemen en lekker snel werken. Als je het voorgeknipt meeneemt???

  BeantwoordenVerwijderen