donderdag 11 juni 2015

Op biechten.....Ooh durf het hier bijna niet te melden, maar het doosje uit mijn vorige blog is spontaan open gesprongen.
Eerst heb ik heel voorzichtig, om te kijken of de mandjes echt wel zo leuk zijn, een eerste mandje gemaakt.

En leuk is ie, tenminste vind ik.
Tsja en toen vloog de deksel helemaal van de doos. Alle stoffen gingen op tafel en er werden strookjes, vierkanten, driehoeken en nog eens driehoekjes gesneden.


Op de grond heb ik mijn sampler quilt uitgelegd en daarop alle onderdelen neer gelegd. Zo had ik een mooi overzicht van alle kleuren.

Het was een heerlijk werkje, maar wel tijd rovend.


Tijdens het mooie weer, als het tenminste niet te hard waaide, stond ik lekker buiten bij de picknicktafel te snijden en als het wat frisser was, werd de serre omgetoverd tot mijn "quilt-atelier".

Afbeeldingsresultaat voor smiley Ooh en een chaos dat het was zo nu en dan. Wil dan ook hierbij Paul en mijn pubers bedanken voor het feit dat ze mij lekker hebben laten gaan en niet over mijn "rotzooi" hebben gezeurd. Alhoewel dit natuurlijk niet inhoud dat jullie nu voortaan ook maar gewoon jullie spullen overal mogen laten rondslingeren ;)


Ben vandaag dan ook maar even als een razende donder door het huis gegaan, zo alles is weer spik en span, inclusief het terras.
Nu nog een manier bedenken om elk "mandje" keurig op te bergen tot ie aan de beurt is. Het is zo een heerlijk project om op te pakken als ik daar zin in heb. En de kleinste restjes, echt snippertjes waar je niets meer mee kunt, bewaar ik nog maar even in een scrapzakje. Ziet er zo kleurig uit, vind je niet?

Zo en nu ga ik me opmaken voor weer een warme dag morgen, hoop dat de dag van morgen iets minder spetterend afloopt als vorige week vrijdagavond. Jongens wat een onweer en harde wind.

                                                  Groetjes en tot de volgende keer
                                                            Brigitt@

10 opmerkingen:

 1. Leuk! Bij mij ligt er ook zo,n doosje en zo,n stapeltje stof en hetzelfde boek en patroon, alleen laat ik het nog "even"dicht....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet te houden lees ik wel.. ach ja dat quiltvirus hè! Die mandjes kun je ook per stuk in die plastic zakjes bewaren. Ik heb nog kleinere zakjes, ook handig om zo je blokjes op vakantie mee te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt een fijne ruime tuin, dus ruimte om lekker buiten te zitten met je mandjes.
  Handig dat alles klaar ligt en zo af en toe een mandje in elkaar kan zetten.
  En die rommel???? Dat hoort bij een quilter, want zeg nou zelf, slingerende lapjes kan je toch geen rommel noemen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk!!! Geniet ze en wat een schattige mandjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk!!! Geniet ze en wat een schattige mandjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk!!! Geniet ze en wat een schattige mandjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mandjes zijn echt leuk! Ik zou alleen die hengseltjes ook graag met de machine doen!

  BeantwoordenVerwijderen