donderdag 25 juni 2015

BijzonderIedereen bedankt voor de tips en leuke reacties op mijn vorige blog. Nou de cake was erg lekker hoor. Mijn bak kunsten worden vast nog eens uitgebreid.  En was het niet in de keuken dan wel op stofgebied.  Afgelopen vrijdag weer een heerlijke dag gehad. Gezellig bijgekletst, gelachen, zo bijzonder elke keer weer. En ik heb ook nog een blokje voor mijn Dear Roses afgekregen. En zo leuk en bijzonder, bedacht ik vorige week zomaar spontaan dat ik eens ging bakken, had Miranda voor ons allemaal, zonder dat wij het wisten, een leuk plan bedacht. Iedereen kreeg een stukje stof, ja echt met recepten en ik kreeg heel toevallig het stukje met het recept voor bananenbrood, hilarisch toch. Iedereen mag met haar eigen favoriete stoffen en het receptenstofje een blokje maken van 15x15 cm. En wat ze hiervan gaat maken is voor ons nog even een geheimpje, maar Miranda kennende komt dat helemaal goed. Ben heel benieuwd. Binnenkort maar eens een mooi blokje bedenken. Ook zo bijzonder zijn deze twee oude machines, loeizwaar, maar zo mooi beschilderd.  Paul was een tijdje geleden ergens aan het werk en vond deze in een hoekje van een loods, helemaal onder het stof en ver weg gestopt. Op zijn vraag of hij ze mee mocht nemen voor zijn vrouw, kwam al snel het antwoord, ja hoor, neem maar mee en breng maar wat lekkers voor in de kantine. 

Nou, dat was snel gedaan en zo kwam hij thuis met 2 houten kisten. Één was zo open, van de andere moest iets meer werk gemaakt worden. 
En na een grote poetsbeurt, staan ze nu mooi in de serre in de vensterbank. Wie weet is er een verzamelaar in mij geboren, haha nee hoor, ik laat het hierbij. Zou het wel leuk vinden om nog wat accessoires te vinden. 
Wie weet ga ik rommelmarkten ooit nog leuk vinden en kunnen Paul en ik samen rondsnuffelen, want hij vind deze markten altijd al leuk.  Maar eerst ga ik aankomende zondag alleen op pad. Ik zet Mrs. Edith in mijn Starletje en dan rijden we saampjes naar de Singertjesdag in Hall bij Atelier Bep. Het beloofd mooi weer te worden, dus kunnen we hoogstwaarschijnlijk in Bep haar mooie tuin zitten, haar Pipowagen bewonderen en heerlijk buiten lunchen. Oooh ik heb er zin in...... 


                                                                       
                                                              Groetjes en tot de volgende keer,
                                                                             Brigitt@


8 opmerkingen:

 1. Geen brocante markt is jou binnenkort onbekend. Geen naaimachine meer veilig. En dan heb ik het nog niet over alle hulpstukken. Hihi...
  Zit zelf nog na te denken welk blokje ik ga maken met dat grappige stofje.
  Veel plezier bij Bep. Je komt vast met wat nieuwe stofjes thuis. Wel showen hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Brigitta, ik dacht dat ik je blog al op mijn lijst had staan.... maar ...... Dus heb ik het nu maar even direct gedaan.
  Wat een leuke "zusjes naaimachien"! Als je wilt weten hoe oud ze zijn? Singer heeft nog heel veel informatie over haar modellen en jaartallen dat ze gemaakt zijn.
  Hier is de link:
  http://ismacs.net/singer_sewing_machine_company/serial-numbers/singer-sewing-machine-serial-number-database.html
  Als je googled op "Singer decals"of "Singer models" kun je heel veel te weten komen......
  Lieve groet uit Ommen van deze "Vintage Sewing Machine" gekkerd.... ;)
  p.s. er is trouwens ook een Vintage Sewing Machine-groep op Fb.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijkheden...
  Veel plezier bij Bep.
  Wat zullen er veel stofjes blijven plakken aan je vingers bij Bep!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi allemaal
  Fijne Zondag bij Bep
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat apart is die stof met blauwe rozen, en natuurlijk ook de stof met een recept er op, dat heb ik nou nog nooit gezien.
  En was heb je een prachtige oude Singertjes gescoord!!!!
  Echt heel leuk zoals ze daar staan. Ben benieuwd of ze het ook nog echt goed doen.
  Leuk zo met de hand naaien zonder stroom.
  Je gaat geen verzameling beginnen haha.... dat zei ik ook toen ik mijn eerste oude popjes had gekocht....
  Rommelmarkten zijn leuk, lekker snuffelen en wie weet wat je allemaal vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk die oude Singers. Fijne dag zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je naar Bep gaat. Altijd gezellig bij haar.
  Wat een leuke verrassing voor je, die mooie machientjes. Staan leuk in je vensterbank.
  Fijne dag morgen.

  BeantwoordenVerwijderen