dinsdag 14 juli 2015

Blog vakantie.

Wat is het al weer even geleden dat ik een blog heb geplaatst. Heb ik dan helemaal geen momentjes van geluk gehad?  Oh ja zeker wel!.  Oudste puber is met mooie cijfers geslaagd voor al haar vakken. En tijdens haar stage uitgeroepen tot stagiaire van het jaar. Super trots op haar, natuurlijk. Jongste puber is keurig over naar de 2e, ook op hem ben ik apetrots. Hij heeft het hem toch maar even gefikst, die brugklas. Mijn ouders zijn nog gezellig een paar dagen langs geweest. Samen met Paul een paar leuke uitstapjes gemaakt. En niet te vergeten, de barbecue met ons quiltgroepje inclusief de mannen en kinderen. Heel gezellig, super verzorgd en zeker voor herhaling vatbaar. 

Op dit moment hebben mijn pubers allebei een vakantiebaan in de horeca/recreatie.   Het is dan ook gezellig druk in huis. Komt nr. 1 uit bed voor haar ontbijt, staat nr. 2 in de rij voor de lunch, want ja tijden kennen ze niet in de horeca/recreatie. Moet de één vroeg, dan is de ander laat nog aan het werk. Maar mij hoor je niet klagen hoor.  Ik zie dat ze met heel veel plezier naar hun werk gaan en ik vind het geweldig dat ze zo hun eigen vakantiegeld bij elkaar sprokkelen. En ik.... ik heb vakantie. Ik zit heerlijk te quilten aan mijn "Koning Willem." Is het niet buiten onder de parasol dan wel binnen gezellig bij de tv.   Ik heb inmiddels besloten hoe ik hem wil gaan quilten en ben niet meer te stuiten. De quilt moet nu deze zomer af.
Verder geniet ik van de vele wandelingen die mijn wandelvriendin en ik samen maken. De ene avond is dat 5 km, dan weer eens 10 en soms zelfs bijna 15 km.  Heerlijk, met het mooie weer. We komen van alles tegen onderweg. En elke keer vergeet ik mijn camera mee te nemen, maar gelukkig maakt de telefoon van wandelvriendin ook mooie foto's. 


                                         
De zwanen hebben inmiddels één jong groot weten te brengen. En op één van onze wandelingen,  stonden we ineens oog in oog met een ree. Ook al had ik toen mijn camera mee gehad, had ik haar zo snel niet vast kunnen leggen, maar ze staat wel op mijn netvlies. Wat een bijzondere ontmoeting. Wat ook heel bijzonder was, was de Singertjes dag  bij Bep in Hall. Het was een super goed verzorgde dag. Ontvangst met koffie/thee gebak, later heerlijke broodjes met een lekkere kop "Bep"soep. Een dag om nooit te vergeten. Natuurlijk nog even bij Bep gewinkeld. Een paar leuke stofjes gescoord voor de poes. Het patroon had ik al eerder bij haar in Zwolle op de beurs gekocht. Mijn werkstuk is nog niet af, maar dat komt nog wel een keer.

                                       
Wel zijn de blokken van maand 10 van de Worthing Downs quilt weer klaar en zit ik te wachten op de blokken van maand 11. 

Omdat ik merk, dat ik in de zomer iets minder inspiratie heb om een blog te schrijven, heb ik besloten deze zomerperiode lekker blogvakantie te nemen. Ik hoop de komende periode heel veel geluksmomentjes op te doen, zodat ik deze na de zomer, weer met jullie  kan delen. 


                              Iedereen een hele fijne zomer toegewenst en tot de volgende keer.
                                                                    Brigitt@  

                         

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk om je blog te lezen; en wat geweldig van je kids!! Super als ze het zo goed doen, he?!
  Wens je ook een heel fijne vakantie met heel veel quiltplezier; dat komt wel goed, als ik het zo lees! Wat prachtig allemaal!
  Liefs uit Ommen, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. piep
  zalig om je blogje te lezen, geniet van de vakantie er komen weer's zonnige dagen aan dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk he! Kinderen met vakantiebaantjes. Oudste werkt ook de hele vakantie. Jongste heeft er geen tijd voor. Die heeft het te druk met haar sociale leven.
  Wat zal het fijn zijn als jou koning Willem af is. En je er heerlijk onder kan liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was gezellig lezen en kijken bij jou.
  Ja zo gaat het als kinderen groot worden.
  Onze jeugd deed ook altijd vakantie werk, en bij baantjes.
  ook nu de kleinkinderen, wel 15 zijn natuurlijk.
  Fijne vakantie
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ook ik kwam er achter dat ik hoog nodig weer een blogje moest plaatsen, er was al weer een maand verstreken.
  grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ook ik kwam er achter dat ik hoog nodig weer een blogje moest plaatsen, er was al weer een maand verstreken.
  grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een hoop momentjes van geluk laat je hier zien! Het gaat heel goed met de kinderen (dan zijn moeders al gelukkig toch?) en leuke uitstapjes gemaakt.
  Je Koning Willem wordt schitterend. Hopelijk wordt het niet te warm, want met zo'n grote quilt over je benen....
  Fijne zomer gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk hè, quilten! Ik ben ook vaak juist 's zomers aan het doorpitten. Zo lang het geen dertig graden is, kan dat ook best. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen