maandag 17 november 2014

De geboorte van een quilt(je)Ik had mijn moeder op haar verjaardag in april een tafelloper beloofd. Nou ja, dan moet het er toch een keer van komen. Eerst samen naar de quiltwinkel om te kijken wat ze mooi vindt. Dat was natuurlijk heel gezellig, maar we kwamen er niet uit. Er kwamen steeds meer stoffen uit de kast, waardoor we al snel het overzicht kwijt waren. We zijn dan ook maar weer vertrokken, met het plan eerst te bekijken hoeveel stof ik werkelijk nodig zou zijn. Want ja wees nu eerlijk een quiltster is nu eenmaal gek op een voorraad stofjes, dus te veel zal ze snel niet hebben, maar het is toch ook wel fijn om zeker te zijn dat je halverwege niet te kort komt. 

Maar ja nu toch wel een dilemma, welke kleuren vindt ze nu echt mooi en een nog groter "probleem" welk patroon ga ik gebruiken.  Een log cabin of toch maar sterren, bijna slapeloze nachten. Maar gelukkig loste zich dat weer op, net als zoveel problemen ineens toch gewoon uit zichzelf oplossen. Omdat mijn moeder toch steeds wel erg veel aandacht had voor mijn King George quilt, was dan ook al snel het plan gerezen om een aantal sterren van deze quilt te gebruiken


  Tijdens een spontaan bezoek aan een quiltwinkel was ook het "probleem" van de stofkeuze opgelost. Ik liep al een tijdje met het idee rond de quilt niet te "zwaar" te maken. Mooie lichte kleuren. En dan ineens loop je tegen een oude serie aan van de French General. Gecombineerd met de moderne serie van atelier Salgarollo, een prima combinatie.  En toen ging het snel, want deze sterren/cirkels zijn zo leuk om te maken. En met de stoffen was het zo leuk puzzelen om er een leuke combinatie van te maken. Misschien is dat nog wel het leukste van alles, het puzzelen met kleuren en motieven. Geniet er elke keer weer van, maar moet eerlijk toegeven dat het ook wel eens "hoofdpijn" oplevert hoor, vooral als je 


zo'n twijfelkont bent als ik. 
Nou en dan zit de quilt in elkaar en wordt het tijd om te gaan quilten. Een heerlijk ontspannend werkje om bij de tv te doen.  

  Als het quilten dan is gebeurd, en wat is het fijn om dan ineens dat laatse steekje gezet te hebben, moet er een bies om de quilt. Samen met een allervriendelijkste Amerikaanse dame op You tube is dat zomaar klaar. Je kunt haar hier vinden, wil je haar ook eens in je hobbykamer ontmoeten.  www.youtube.com/user/ctquiltingvideos  . .  Dan komt het spannendste van alles, de quilt gaat in de wasmachine, nou wat duurt een uur dan lang. En ondertussen loop je wel honderd keer naar de machine, zitten er genoeg colorcatch doekjes in, heb ik niet te veel wasmiddel gebruikt, zou de zout en het azijn wel hun werk doen. En dan gelukkig komt ie er mooi uit, nog lekker even in de droger, natuurlijk op stand "sensitive" . Oh en wat geeft dat een heerlijk voldaan gevoel als ie mooi lekker wollig uit de machine komt. Ik denk dat alleen een quiltster begrijpt wat ik bedoel, alhoewel ik eigenlijk verwacht dat de niet quiltsters onder ons allang halverwege mijn verhaaltje zijn afgehaakt, hihi. 

Wat dan nog rest is het bedenken van een naam. Het is nl. gebruikelijk
dat elke quilt een etiket krijgt met daarop een
"toepasselijke" naam. Ook de maker wordt vermeld en
de datum en plaats waar en wanneer de quilt is   
gemaakt. 

En dan is het zover, de quilt is helemaal klaar en
mag naar zijn nieuwe eigenaar. Helaas vergeten een
foto te maken van de tafel waar ie nu ligt, maar bij mij
op tafel stond ie ook erg mooi. Maar eerlijk is eerlijk 
bij mijn moeder op tafel staat ie het allermooist, want
ja de kleuren zijn toch uitgezocht voor bij haar. 
En ze zijn er superblij mee en dat geeft toch weer het gevoel:  

                Geven is soms toch fijner als krijgen.


Groetjes en hopelijk tot een volgende keer,

                                                                      Brigitt@


7 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk blogje heb je geschreven. Zie je al staan in de quiltwinkel met alle lapjes, ook die het niet zijn geworden, om je heen. Maar hij is prachtig geworden. Een quilt(je) om trots op te zijn.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super, wat een heerlijk verhaal! Wat een lief kado voor je moeder en wat leuk dat ze er zo van geniet!
  Je kunt trots zijn op je kleurgevoel, patch- en quilt-werk hoor. Echt fantastisch!
  En het ligt idd erg mooi bij haar op de tafel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi en lief cadeau voor je moeder!!!
  mooie kleuren heb je ook gebruikt....en wat leuk JE HEBT EEN BLOG !!!!!!!
  Gezellig..;0)
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een prachtige loper geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is heel mooi geworden en ik kan me voorstellen dat je moeder er nu van geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi de loper voor je moeder.
  Fijne stoffen keuze
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zeg het weer, het lopertje is fantastisch geworden! Ik vind het mooi werk van je en kan me voorstellen dat je moeder er heel blij mee is.
  gr.Heleni

  BeantwoordenVerwijderen