dinsdag 18 november 2014

Worthing Downs quilt maand 1 & 2

Al voor de zomer kwam ik op internet de quilt  Worthing Downs tegen. Was eigenlijk op slag verliefd en wat bleek nou, bij atelier Frottende Freule in Schildwolde gingen ze hem uitgeven als BOM
(block of the month, je krijgt elke maand stofjes toegestuurd waarmee je weer een paar blokjes kunt maken en zo heb je aan het einde van de rit de gehele quilt.) 


Je kon je bij voor inschrijving opgeven en zodra de prijs bekend was kon je meedelen of je mee wou doen. Dus gelijk ingeschreven. In augustus kregen we dan eindelijk bericht wat ie ging kosten. Tsja,,..., maar gelukkig hadden ze eind augustus open dagen, zodat ik een gedeelte van de quilt in het echie kon bekijken. Nou ja en toen ik hem in het echt zag was de liefde duidelijk, deze wou ik. Dus heb ik me definitief ingeschreven en begin september kwam het eerste pakket binnen. Jeeh wat mooi. Super mooie stofjes en keurig verzorgd, alles netjes in een mapje met een nederlandse uitleg bij het patroon.


                                                     Chapeau voor de Frottende Freule. Maar ja voor ik kon beginnen, moest natuurlijk wel eerst mijn moeders quiltje af. Ik ken mijzelf onderhand een beetje, als ik met te veel tegelijk bezig ben komt er niets af. Maar het was helemaal niet erg hoor om de schaar nog niet in de stofjes te kunnen zetten, zo kon ik ze des te langer gaan "aaien" (ja dat doen quiltsters met nieuwe stofjes ). En toen het quiltje voor mijn moeder klaar was, kon ik dan eindelijk beginnen. Keurig eerst met die van maand 1. Deze blokjes waren erg leuk om te maken.Daarna zijn de blokjes van maand 2 gemaakt. Deze zijn nog mooier dan de blokjes van maand 1.
Zit nu te wachten op deel 3, het middenstuk, hoop toch echt dat dat deze week nog komt. Groetjes en hopelijk tot de volgende keer, 

Brigitt@

5 opmerkingen:

 1. Prachtig! Hopelijk kan je in het weekend weer verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is inderdaad prachtig! En deel 3 al ontvangen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Brigitte,wat mooi.Ik blijf het volgen benieuwd naar deel 3.Ik ga eerst verder met Dear Jane.
  Veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi zijn deze blokken.
  Succes met de 3 de maand
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen