vrijdag 28 november 2014

Waar ben je nou toch allemaal mee bezig?


Als mijn ouders mij dit vroeger vroegen, wist ik, dat ze wisten, dat ik weer kattenkwaad ging uithalen, hihi.  Maar als ze tegenwoordig langs komen en ze vragen mij dit, weet ik dat ik ze nu mijn handwerkjes bedoelen.
Nou en dan zijn we nog wel even een tijdje aan de klets.  
Ben nl. op dit moment bezig met het doorpitten van de King George quilt. Zie mijn vorige blogje. Ook  ligt hier  de Dear Jane op grijpafstand, inmiddels zijn er  16 blokjes gemaakt.  Mijn Dear Jane, inmiddels omgedoopt tot Dear Roses, wordt dus gemaakt van rozenstofjes.  Het eerste blokje wat ik heb gemaakt is de papastar. 
Van haar ( zij maakt een prachtige zwart-wit Dear Jane, even gaan kijken hoor.) kreeg ik een stukje scheurvlies om te proberen. Zij vroeg mij: " welk blokje kan ik voor je tekenen". Nou laat ik dan maar met het moeilijkste blokje beginnen, heb ik dat maar vast gehad.  Blokje was snel gemaakt, daarna dus al meerdere, maar moet heel eerlijk zeggen dat ik de papastar niet de moeilijkste vind, wel het meest priegelste stukje. 

 Ook nu weer heb ik mezelf  een deadline opgelegd. Wil graag de top af hebben voor ik 50 word.  Degene die mij kennen weten dat dat nog wel even duurt, het is dus een meer jaren plan.  Lekker zo nu en dan een paar blokjes,  al is dat best moeilijk hoor, want leuk zijn ze wel en ook erg verslavend.  Moet me  dan ook geregeld toeroepen dat het een meer jarenplan is en dat  ik me dus ook gerust nog met iets anders mag bemoeien. 

Vandaar dat ik onlangs, zoals jullie inmiddels weten, met de Worthing Downs quilt ben begonnen. Zie een paar blogjes terug. Ben nog steeds moed aan het verzamelen om aan het middenstuk te beginnen, misschien toch maar ergens hulp vragen.


Sinds begin november ga ik ook elke woensdagochtend op berencursus. En dat is leuk!  Eerst heb ik een stuk mohair mogen uitzoeken en een patroon. Inmiddels zit de beer in elkaar en moet ie wachten, tot as. woensdag, op een paar oogjes en  een mooi  neusje.  Als de beer helemaal klaar is, volgt hier een compleet verslag.  Nog even geduld dus.


Verder ligt er nog stof in de kast voor een stoere Storm at Sea quilt voor jongste.  Ook hem heb ik een quilt beloofd voor zijn 15e verjaardag.  Binnenkort maar eens op zoek naar een goed patroon hiervoor.  Wel al een plaatje van internet geplukt voor het idee.
Bedenk me nu dat ik de quilt van oudste hier nog niet heb laten zien, oh leuk, nog meer stof voor een nieuw blogje. 

Voordat ik begon met quilten, heb ik heel  veel vilt seizoens poppetjes gemaakt. Nu de kinderen wat groter zijn is dat wat minder geworden.  Maar onlangs in de herfstvakantie, toen we een midweekje in Oost-Nederland waren, ben ik bij haar langs geweest en heb ik dit leuke pakket van atelier Duimelotje gekocht.  Inmiddels is het handwerkje van het muisje klaar.  Ik heb er voor gekozen haar een klein quiltje in handen te geven.  Laat jullie weten als het helemaal klaar is.


Oh ja enne kattenkwaad uithalen doe ik allang niet meer hoor, heb ik toch immers tegenwoordig helemaal geen tijd meer voor.


                                   Groetjes en hopelijk tot de volgende keer,
                                                                        Brigitt@ 
9 opmerkingen:

 1. Fijn he om met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn en dan heb je gewoon geen tijd meer om kattenkwaad uit te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verhaal,Ik ben zo blij dat ik niet de enige ben die allerlei 'handwerk-kattekwaad uithaalt'....Groetjes Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben zo benieuwd naar hoe het beertje er uit komt te zien met neusje en oogjes. Gauw showen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent met mooie "projecten bezig. Deze Jane is bij mij ook een meer jaren plan, maar wel heel leuk om mee bezig te zijn!


  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent lekker bezig met van alles.
  Hopelijk is je zoon nog lang geen 15, want zo'n quilt is best nog een hoop werk merk ik zelf nu ik twee blokken klaar heb. Maar wel erg mooi.
  Leuk dat je een Dear Rose maakt, weer eens wat anders.
  Wat leuk dat je op berencursus zit, ben benieuwd hoe hij of zij gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent heel goed bezig!! Je blokjes worden heel mooi, de stofjes die je gebruikt, zijn ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hallo Brigitta, wat ben je met veel bezig!!
  Geweldig.
  Ben blij dat ik je weer ( via fb) gevonden heb met je blog, want als ik je aanklik in een reactie op mijn blog kom ik google plus profiel van jou en daar heb ik nog nooit wat van begrepen......:)
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen