zaterdag 24 januari 2015

Eindelijk dan toch sneeuw

Vanochtend werd ik al vroeg wakker gejoeld door mijn pubers.  "Sneeuw" !  Nu was ik een beetje voorzichtig, jongste had mij al eerder gefopt. Vorige week zondag riep ie 's ochtends vroeg al dat er sneeuw lag, net toen ik had besloten dat ik wel een keer mocht uitslapen van mezelf. Ja en dan lig je in je bed in dubio, want sneeuw betekend, naast overlast voor het verkeer, ook mooie plaatjes. Toen toch maar besloten om mijn warme bed te verlaten voor de foto's, maar wat schetste mijn verbazing toen ik de gordijnen openschoof, de wereld was groen en grauw, niks geen sneeuw, wel een lachende puber op de overloop. Nou ja, dat was toen maar lekker vroeg gezellig met elkaar ontbijten, was er toch al uit. Maar vanochtend kon ik niet uitslapen, dus vroeg eruit en inderdaad, de wereld was prachtig wit. De eerste sneeuwpop was dan ook snel gemaakt door jongste. 


Het besef dat sneeuw ook overlast betekend kwam snel, oudste moest naar haar musical opleiding voor een extra oefen weekend, dit vanwege de gladheid en code oranje maar even een uur uitgesteld. Maar daardoor kon mijn geplande bezoekje aan haar niet doorgaan, anders kwam de planning van de dag niet uit. 

Ook voor de vogeltjes is de sneeuw niet echt fijn, maar met behulp van ons komen die de winter ook wel door. 

Vanmiddag toch nog wat tijd gevonden voor een heerlijke winter wandeling. Het viel mij nog tegen dat er zo weinig sneeuw lag. Waarschijnlijk was alles alweer gesmolten, want het zonnetje scheen inmiddels wel al heerlijk.  Maar toch nog wat winterfoto's kunnen maken. 
 Inmiddels is de sneeuwpop alweer een hoopje water en daalt de temperatuur naar gevaarlijke waarden voor het verkeer. Ik ga vandaag de deur niet meer uit, mijn Koning Willem roept. Er moeten nog 2 cirkels gequilt worden en dan ga ik in beraad hoe verder. Ik heb al een idee, maar dit moet nog worden uitgewerkt.  

                                                  Groetjes en tot de volgende keer,
                                                                     Brigitt@

8 opmerkingen:

 1. Wat is Friesland toch mooi!
  Hier was maar een heel klein beetje sneeuw, dus geen poppen.
  Ben ook niet bij Miranda geweest. Rozemarijn had wel een extra training maar in die tijd boodschappen gehaald. En dom, diepvriesspullen gekocht. Moest dus gauw naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was jíj ff lekker gefopt vorige week. Heerlijk zulke pubers. Maar vandaag was het ècht.
  tsjonge wat een prachtige foto's Brigitta. Je hebt 't echt in de vingers.
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's en een leuk stuk erbij geschreven. Jammer dat we er maar zo kort van hebben kunnen genieten. Ik ben vandaag wel bij haar(Miranda ) geweest een overload aan prachtige quilts gezien, en me ingeschreven voor de lente quilt cursus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Piep genoten van je blogje en je mooie foto s en je king , een plaatje knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto's. Hier in Groningen is de sneeuw vandaag nog niet weg, we hadden ook wel een cm of 6 - 7. Mooie quilt maak je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto, s gemaakt. Middags was hier het weiland weer groen.Foto van ons buurdorp haalde het nieuws weerbericht op NPO 1
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig niet voor niets je warme bedje uit gegaan.
  Prachtige foto's heb je gemaakt! Wat is de natuur toch prachtig in de winter. Alleen jammer dat het er zo koud bij is :-)
  Leuk die foto-collage met het smullende meesje, ze zitten al vroeg klaar om hun buikje rond te eten. Lekker verwennen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. in noordwijkerhout was GEEN sneeuw, het was dan ook bizar om her en der winterse taferelen te zien. Mooie George!

  BeantwoordenVerwijderen