maandag 12 januari 2015

Leuke leerzame dag
Gisteren een hele gezellige, leerzame dag gehad. Ik heb samen met nog 4 cursisten een workshop newborn-fotografie gevolgd. Dankzij deze dames en de "juf" een super leuke ervaring gehad.
De andere cursisten hebben allemaal een eigen fotostudio en werken als professioneel fotografe, ooh en zo ver ben ik nog lang niet. Voelde me dan ook in het begin wel wat opgelaten hoor, maar dat was gelukkig snel over. We kwamen uit het hele land vandaan, helemaal naar een uithoek op het randje van Friesland/Overijssel. Prachtige omgeving daar, super geschikt voor natuurfotografie, maar daar kwamen we nu niet voor. 

We hebben uitleg gehad over de veiligheid van de fotoshoot, hoe benader je de ouders en hoe ga je met de baby om en wat als de baby maar blijft huilen.  Omdat het natuurlijk om een baby gaat van 3 tot 12 dagen oud, komt er wel wat bij kijken qua veiligheid. 


De opstellingen werden besproken, de aanschaf van wraps (doeken)  en props (de mandjes en andere attributen waar de baby in ligt).  Wij oefenden overigens met een pop hoor, dus konden we lekker de hele dag van alles uitproberen.  Kijk maar even mee, uiteraard worden deze foto's met een echte baby veel mooier.

                           Zoals je op onderste foto kunt zien, moet ik nog leren om te gaan met photoshop.  Ivm de veiligheid van de baby wordt deze bij veel poses ondersteund. Deze foto's moeten later bewerkt worden, wat veel tijd kost. 


Vond het helemaal geweldig om deze dag te beleven. Of ik doorga?, ik weet het nog niet. Er moet dan nog veel ge├»nvesteerd worden, zowel in cursus/oefen tijd als materiaal. Het lijkt me wel helemaal geweldig. Ben dan wel alvast op zoek naar mooie grote doeken, kant, "vachtjes" en ticotdoeken. Mocht je nog wat hebben liggen of heb je nog ergens een mand of mooie schaal, houten was-emmer etc. staan, die je toch al weg wou doen, denk dan even aan mij, voor een redelijk bedrag, neem ik het graag over.


                                              Groetjes en tot de volgende keer,
                                                                Brigitt@

5 opmerkingen:

 1. Wow ik zit verheerlijkt naar je foto's te kijken.
  Wat ontzettend mooi en goed van je. Wat fijn dat het een heerlijke dag voor je was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's.
  Je moet nu op zoek naar bijzondere voorwerpen waar je een baby mooi in kan poseren. Maar dat komt vast goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's zijn dat! Lijkt me zo mooi werk om zo met die pasgeboren kindjes om te gaan.
  Maar als ze maar blijven huilen.... oeps, dat lijkt me moeilijk, ze worden dan ook zo vlekkerig en krijg ze maar eens stil.
  Gelukkig had je daar met deze pop geen last van.
  Zou leuk zijn als je doorgaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er wel al heel goed uit vind ik.
  Hele andere kant van fotografie is dit, wel heel erg leuk hoor.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen