woensdag 7 januari 2015

Opgeruimd het nieuwe jaar in.

Zo, heerlijk, weer een heel nieuw jaar voor ons, met allemaal nieuwe mogelijkheden. Altijd aan het begin van een nieuw jaar denk ik dat ik met iets nieuws moet beginnen of dat er iets moet worden veranderd. Nou dat gaan we dus dit jaar ook doen. Onze slaapkamer wordt helemaal nieuw en dan ook echt helemaal nieuw, heerlijk.  Gipsplaten tegen de muur, (weg met die plastic muurplaten en strips), straks een mooi strak wandje. Nieuw behang, nieuw kleurtje, nieuwe gordijnen, nieuwe matras en zelfs een nieuw, lekker wollen, dekbed met nieuw dekbedhoes. Maar voor het zover is, moet er nog heel wat gebeuren, maar het schiet al lekker op. Een foto van voor de verbouwing was al niet meer mogelijk, voor ik wist hadden Paul en jongste de kamer al "gestript". Wat zal dat straks lekker slapen als het klaar is, maar voorlopig slaap ik nog bij jongste op de kamer, supergezellig.Tijdens het opruimen van de kasten kwam ik ook weer mijn borduurlap tegen. Vorig jaar was ik bijna gezwicht voor het randje per week,(elke week 2 oude merklaprandjes borduren) heb meerdere keren dit jaar gedacht, zal ik toch .... , als ik dan weer die mooie lappen voorbij zag komen.  Ook dit jaar zijn ze weer begonnen met nieuwe randjes, heb nog even getwijfeld of ik dan dit jaar mee zou gaan doen. Nee dus,  ik heb vanaf nu mijn eigen borduur momentje. Elke week een bobo? Of dat gaat lukken weet ik niet, maar dat ie dit jaar helemaal afkomt, dat moet zeker gaan lukken, ben immers al ruim over de helft. En hij is eigenlijk best heel erg leuk. Ooit bedoeld voor in de babykamer, mijn pubers zullen hem nu wel niet meer op hun slaapkamer willen, nou ja,  als ie dan straks klaar is maar naar zolder, wie weet wordt ik later nog eens beppe (oma).


Oh en vorig jaar zag je overal van die mooie hobbykamers voorbij komen, met geweldige kasten vol stoffen, keurig gesorteerd op kleur. Eigenlijk wil ik ook best zo'n mooie kast in de kamer waar ik mijn quilt spulletjes in kan opruimen. Misschien kom ik nog eens iets tegen, het liefst met laden. Voor nu eerst maar de onderste la van de servieskast leeggehaald. Daar passen mooi de mappen in voor de Worthing Downs quilt en mijn Dear Roses. 

Vandaag nog een mooi blik erbij gehaald voor de "rommeltjes".  
Ben gek op blikken, in de vensterbank staan drie Ikea blikken, met de blokken van beide quilts en een blik met alle garenklosjes.Ondertussen ben ik ook nog wel druk bezig hoor, wordt er stug door gequilt aan mijn Koning Willem (King George). Gaat niet zo snel, ben voor ik hem dubbelde, vergeten de naadtoeslagen af te knippen, waardoor het nu vrij zwaar quilt. Ach en elke dag een paar steekjes is een hemdsmouw in het jaar, zei men vroeger, dat moet ook gelden voor een quilt toch. 

  Pieter Post heeft inmiddels zijn brievenbus gekregen. Dit is een prachtig pakket van atelier Duimelotje uit de serie van Beatrix Potter.

Ook zijn er weer blokjes gemaakt voor de BOM Worthings Down quilt, nog één blokje en dan kan ik jullie de blokjes van maand 5 laten zien, maar ik moet eerst op zoek naar zwart appliceergaren. 
Groetjes en tot de volgende keer,
Brigitt@


9 opmerkingen:

 1. Leuk dat je een nieuwe slaapkamer krijgt!!
  Daar kun je straks zo van genieten!
  Maar ook leuk om je blikken te zien; die spaar ik ook...ze komen overal vandaan...heerlijk om van alles in te bewaren.
  Nog veel succes met je King George. Wat wordt ie mooi!
  Op naar wat er nog meer komt in dit nieuwe jaar!
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ooit een blikje van jou gehad, gebruik het nog steeds, lekker makkelijk voor kleine patroontjes.

   Verwijderen
 2. Dat is fijn, straks zo'n mooie slaapkamer.
  Die borduurtjes.... zo schattig! Dacht eigenlijk toen ik die eerste foto in het klein zag op de bloglijst dat je met een baby in je armen stond, maar nee nog even wachten tot je oma wordt :-)
  Gebruik jij speciaal appliceergaren? Ik doe het met gewoon handnaaigaren, dat gaat - bij mij althans - prima.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, hoop voorlopig nog geen oma te worden hoor. Ik gebruik aurifill applicatiegaren en dan het liefst in de kleur van de geapplicceerde stof. Het zal vast ook met gewoon naaigaren kunnen, anders had jij niet van die mooie quilts kunnen maken.

   Verwijderen
 3. Je begint het nieuwe jaar goed: houwe zo!!!
  Leuk die Bobo lap, hadden de kids altijd een abonnement op...:)
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk idee een hele nieuwe frisse slaapkamer.
  Altijd leuk maar ook wel moeilijk om de spullen bij elkaar te vinden.
  Het komt vast wel goed met je borduurwerk dit jaar.
  En tegen de tijd dat je beppe wordt moet zeker lukken.
  Laat het nog maar een poosje duren. Hihi....
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zal dat een super fijn gevoel zijn om binnenkort in een mooie nieuwe slaapkamer te mogen liggen. Je bent intussen lekker bezig met leuke dingen,. Wat is dit ook een leuk Beatrix Potterfiguurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een boel mooie dingen heb je te tonen! Allereerst je Bobo merklap, wat is dit schattig! Heb hem nog nergens gezien maar echt leuk. Je Koning Willem is echt prachtig, succes met het doorquilten. En het Beatrix Potterfiguurtje is zó leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zie dat jij hier bij mijn opmerking een antwoord heb gegeven, maar gek genoeg komen die reacties nooit op de mail binnen, dus zie ik (en anderen) die reacties nooit.
  Bij mijn reacties staat altijd mijn mail adres (de reactie die je per mail binnen krijgt), maar bij jou is dat niet zo, dus dan maar even hier op jouw reactie op mijn blog:

  "Nee, Brigitta, ik vind het ook een prachtig jurkje dat Laura aan had, maar het was een maatje te klein, zag haar onderbroekje er steeds onderuit komen.
  Bewaar het wel voor een ander popje, want het is zo'n leuk echt oud jurkje. Dus het komt goed."
  (Heb hetzelfde stukje ook nog maar bij je reactie op mijn blog gezet)
  Snap je het nog? :-)

  BeantwoordenVerwijderen