woensdag 8 april 2015

Groene vingers en een snoeptasje.


Wat hebben we heerlijk weer hè de afgelopen dagen, oké zo nu en dan nog een koude dag er tussen, maar dat mag de pret niet drukken. Tijdens de paasdagen was het ook al zo heerlijk. Ik had op het programma staan, om  eindelijk het snoeptasje van de Quiltster maar eens te maken. 







Dus terrasdeuren lekker open en achter Mrs. Edith begonnen met de candy's aan elkaar te naaien. Ik heb een mini charmpack "candy" ,gebruikt van Moda uit de French General serie de Chateau Rouge en twee fatquarters van deze serie.  Het patroon zit heel logisch in elkaar en al snel waren dan ook beide binnen- en buitenkanten klaar. De tussenvulling wordt tegen de buitenkanten gestreken en dan gequilt. Ik heb dit ook op Mrs. Edith gedaan en zij heeft dit keurig gedaan. Het machientje snorde heerlijk door de laagjes heen. 






Daarna binnen- en buitentas in elkaar gezet, wonderlijk hoor, hoe er dan zo'n leuk tasje uitkomt. 






Aan de binnenkant zakjes gemaakt voor scharen, linialen en pennen en alles wat een quiltster nog meer nodig heeft. 



Ach het is zo'n lief handig tasje geworden, afgelopen dinsdag is het al mee geweest naar de Bee en het is goed bevallen, ik had alles mooi bij de hand. Hoop dat ze nog heel veel Bee's mag bezoeken.





Deze week heeft jongste puber nog de hele week vakantie. Gezellig dus vandaag samen er een leuke dag van gemaakt. Vanochtend eerst samen ontbeten en toen even naar die leuke grote "wegwerp"winkel. Voor in de tuin een leuke etagère gekocht en een leuke rieten mand. Bij die andere leuke supermarkt 2 traytjes violen meegenomen. Thuis gelijk de tuin ingedoken en alles een plekje gegeven. 



                                           






Zelfs de kruik, die wat haveloos uit de laatste storm is gekomen, weer gebruikt, alleen net even wat anders dan andere jaren.  

Verder samen de hele middag gezellig in de tuin gewerkt, onkruid wieden, tuin geschoffeld, hier en daar wat grote struiken ingekort. Aan het einde van de middag zei jongste, leuke dag gehad mem, gezellig  zo samen.  Heerlijk jong.  Ik geniet nog even na en hoop op nog vele mooie dagen.


                                                                 Groetjes en tot de volgende keer,
                                                                                 Brigitt@

12 opmerkingen:

 1. Leuk tasje ... En handig... Dol op zulke tasjes...
  En je blommetjes stasn er mooi bij. Slimme hergebruik van je kruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is je snoeptasje leuk geworden. Heb het patroon ook nog liggen. Maar eens boven op de stapel leggen.
  Wat een raar landje hebben we toch. Hier ging je vandaag echt niet voor je lol de tuin in. Zo koud. Heb zelfs de hele dag de cv aan staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke dag met je jongste. Met een leuk resultaat!
  Je tasje is schattig geworden zeg. Lijkt me best handig voor kleine spulletjes. Maarja, ik heb een grote tassentik dus ik zie overal handigheidjes in, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk dat quilttasje, en koester die mooie momenten met je kinderen maar, want ze zijn uitgevlogen voor je het weet. Dan komen er altijd weer andere mooie momenten, maar nooit meet het zelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig blogje om van te genieten, zowel van je kind als ook het tasje en het mooie weer!!!!!
  Je boft maar he?
  Groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk een dag met een gouden randje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk idee dat tasje! Ik heb ook nog een minicharmpack te liggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk tasje,kan je dit patroon ergens los kopen?
  Bedankt voor je gezellig blogje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk tasje!! En ook nu genieten we van het fijne weer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk om zo samen te werken met je jongste. Fijn dat hij het gezellig vond en jij ook natuurlijk. Nu is het helemaal genieten van het buitenleven.
  Een beeldig en handig tasje heb je gemaakt. Je schrijft het alsof het vanzelf uit de machine is gerold, maar je hebt haar toch echt zelf bestuurd en dat heb je prima gedaan.
  Nog veel plezier er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Enig tasje is het geworden! Daar kun je mee aankomen op een Bee! Heerlijk hè die zonnige dagen en dan lekker rommelen in de tuin, alles gaat er zo gezellig uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen