dinsdag 14 april 2015

Heerlijk dagje

Afgelopen zondag met mijn moeder en oudste naar Aqua Zoo nabij Leeuwarden geweest. Het weer was goed, wij hadden een goed humeur meegebracht, dus alle ingrediƫnten voor een heerlijk dagje waren aanwezig. Het is dan ook een heel gezellige dag geworden.Het is een erg leuk park, waar je heerlijk door heen kunt wandelen en ondertussen van alles tegenkomt. Kijk maar even gezellig mee.

We kwamen op het kangoeroe-eiland deze Parma Wallabie tegen met jong. Zo lief!
Verderop zagen we een ooievaarspaar druk bezig een nest te bouwen. Zo geweldig om te zien. Het mannetje kwam met grote takken aanzetten en legde deze op het nest, waarna het vrouwtje nog even goed controleerde of de tak goed lag. Zodra hij goedkeuring had gehad van het vrouwtje ging hij op zoek naar gras en mos om het nest verder af te maken. Nog bij de wasberen langs geweest, blijven mooie dieren, met een heel hoog knuffelgehalte.                                                 Kleine panda


                                       
 Een otter paartje, hier is het park ooit mee begonnen. Het park heette toen Aqua Lutra 

 Tijdens het voeren van de zeehonden zijn er natuurlijk altijd meer kapers op de kust.En als je niet uitkijkt, loop je zo een pinquin ondersteboven. Toch wel een hele aparte belevenis om zo tussen deze dieren rond te mogen lopen.
Binnen is een hele grote ruimte ingericht met verschillende vissoorten en reptielen, deze hebben niet mijn voorkeur. Wat ik wel geweldig vind, zijn de aapjes die er loslopen en die je bijna kunt aanraken, het is omdat er overal bordjes staan, met niet aanraken aub, want anders.......

Verder kom je nog heel veel andere dieren tegen die ook zeker de moeite waard zijn om te bekijken, maar die helaas deze dag niet zo fotogeniek waren, omdat de meeste achter glas lopen. Waar ik wel elke keer  warm voor loop zijn de ringstaartmaki's. Helaas hadden zij vandaag niet zo veel zin om voor ons te lopen. Ze lagen allemaal op een kluitje te slapen. Ook een lief gezicht hoor, maar toch.
Dan hadden we een aantal jaren geleden, toen mijn pubers nog klein waren, meer geluk. Wou jullie deze, voor mij dierbare, foto's niet onthouden.
Aan het eind van onze wandeling, kwamen we nog deze luilak tegen. Een Zuid-Amerikaanse Zeebeer.
We hebben nog een hele poos staan wachten in de hoop dat ie van de stenen zou glijden, maar helaas. Hoe lui kun je zijn....


Ooh en nu denken jullie natuurlijk dat ik de afgelopen tijd heel lui ben geweest op quiltgebied, nou niks is minder waar hoor. Ik ben bijna weer bij met de blokjes van de Worthings Down BOM.  Zodra ik helemaal bij ben, laat ik jullie alle blokjes zien. 
Maar mijn eerste reverse applique blokje mogen jullie alvast zien.  Ben er zelf best tevreden mee.

                                                    Groetjes en tot de volgende keer,
                                                                          Brigitt@

6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk dagje uit hebben jullie gehad. Zo dichtbij dat je het bijna vergeet.
  Je blokje is ook heel netjes. Ben benieuwd naar de rest. Dat snap je vast wel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moii daar ... Ben er ook een x geweest...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig uitje, en mooie foto's gemaakt
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's weer, we liepen gewoon even mee.
  Groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's Brigitta! Ik ken dat park helemaal niet maar het is zo te zien zeker een bezoekje waard! Mooi reverse blokje heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk die foto's van je kinders toen ze klein waren! Best ook wel een beetje eng die aapjes zo dicht bij.
  Die wasbeertjes zijn ook zo snoezig, maar schijnen erg gevaarlijk te zijn. Nou ja, ze bijten, dus niet echt om leuk thuis te hebben.
  Mooie foto's en een leuk park, had er nog nooit van gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen