dinsdag 28 april 2015

Even ......Even had ik, even wat anders, even geen tijd, even geen inspiratie, even geen nieuws te laten zien, maar nu kan ik jullie dan eindelijk het middenstuk van de Worthings Down quilt laten zien. Vorige week dinsdag een ochtend cursus gevolgd bij www.hobbyshopfugeltsje.nl.  Miranda heeft mij geholpen met het begin van het middenstuk. Ik heb er voor gekozen om alle stukjes te voorzien van vliesofix en dit op de stof te strijken en dan om te festonneren. Afgelopen weekend ben ik dan ook begonnen alle patroondelen over te nemen op vliesofix. Daarna alles uitgeknipt en op de stof uitgelegd. Het was nog een hele klus om alles netjes er op te krijgen, maar het is gelukt en ik ben super blij met het resultaat.  Het is net of je aan het kleuren bent met stof, zo mooi om te zien dat een kaal stuk stof er na een dag zo prachtig uitziet. 

En nu kan ik beginnen met festonneren, eerst nog even dubben met welk garen ik dat ga doen.

Ondertussen zijn er de afgelopen weken ook nog weer blokjes gemaakt voor deze mooie quilt.
En liggen er nog een paar die bijna klaar zijn.  Voorlopig hoef ik me echt niet te vervelen.                                                Groetjes en tot de volgende keer,
                                                                Brigitt@

10 opmerkingen:

 1. Wat een schitterend middenstuk is dat geworden! Dacht eerst dat alle stukjes er al op geappliqueerd zaten, maar het is voorlopig nog geplakt begrijp ik.
  Dat gaat een stuk sneller dan mijn methode waarbij ik alle stukjes apart er op naai met een klein naadje naar binnen gevouwen.
  Maar het is echt een plaatje, zo mooi al die vogels. Ook de stoffen zijn prachtig gekozen. Leuk om alles nu vast te naaien. Ben benieuwd wat er daarna omheen komt.
  De andere blokjes zijn ook prachtig, je bent lekker bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt dat mooi, benieuwd wat je gaat gebruiken. Ik doe het altijd gewoon met dmc. Mooie blokjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtig brigitta een heerlijke klus , waarmee ga je het festoneren?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat gaat helemaal goedkomen met dit prachtige middenblok Brigitta.
  Het ziet er nu al schitterend uit!
  Succes met festoneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb jij een schitterend boompje opgezet. Mooi en lekker fleurig. succes met festonneren

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow... Dat ziet er mooi uit... Neem je em ook mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Had al dit moois al via mijn telefoon gezien. Maar nu eindelijk tijd om op de computer je werkstuk te bekijken. Prachtig zeg!! Zulke mooie stofjes heb je gebruikt. En ohh wat een mooi blauw hebben de vogels. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen