donderdag 2 april 2015

paas/kippenquiltje

Het is al weer bijna pasen, wat gaat de tijd toch snel. Alweer een week geleden dat ik hier mijn vorige blogje plaatste. Wil iedereen nog bedanken voor de leuke reacties op Mrs. Edith.  

En dan mooi op tijd is het paas/  kippenquiltje klaar.  Wat was het leuk om dit quiltje te maken. 
Er kwamen allemaal nieuwe technieken voorbij tijdens het maken.  


De mandjes zijn gemaakt met de paper piecing methode. Nog nooit gedaan, maar wat een leuke manier van werken. Was eerst wel even goed lezen hoe dit moest, maar toen was het ook zo klaar.
Je naait eerst lapje 1 op het papier en dan lapje 2 en ga zo maar door, wel goed opletten dat het lapje alles goed overlapt. En als je dan alle lapjes op het papier hebt genaaid, kun je het papier er weer voorzichtig achterweg scheuren in omgekeerde volgorde. En dan krijg je hele mooie mandjes. Ook hexagonnen had ik nog nooit gemaakt. Dus eerst maar weer eens puzzelen hoe dit weer te doen. 
En het zijn ook nog hele kleintjes, de zijden zijn 1 cm. Gelukkig had ik alle restjes van mijn Koning Willem bewaard en die kon ik nu mooi gebruiken. 


Zo leuk om die stofjes nu weer in dit quiltje terug te zien.

Nu kan het quiltje mooi elke pasen weer tevoorschijn worden gehaald. Omdat Paul elk jaar rond pasen jarig is en hij dit jaar 50 werd, heb ik hem het  paas/kippen quiltje op zijn verjaardag cadeau gegeven. Het heeft ook een label gekregen, alhoewel label, ik heb het deze keer op de achterkant van het quiltje  geschreven. Natuurlijk hadden we ook een Abraham gemaakt. Een grote verrassing voor hem toen hij 's ochtends wakker werd en zijn "tweelingbroer" buiten op de picknick bank zat. 

Paul had voor zijn verjaardag  een eendenkorf gekregen, maar voordat die buiten kon worden geplaatst voor de eenden, zat er al een kraker in. Deze is liefdevol verwijderd en nu maar hopen dat de eendjes de korf  net zo fijn vinden.

Ondertussen heb ik nog weer een blokje gemaakt voor mijn Dear Roses en wordt er nog stug door gequilt aan mijn Koning Willem. Die laat ik niet eerder weer zien, dan ie klaar is hoor. Ook wordt er nog volop gewerkt aan de blokjes van de BOM, maar die laat ik later nog een keer zien, loop nl. een klein beetje achter op schema. Binnenkort dus maar een grote inhaalslag doen.

Ik maak mijn Dear Roses blokjes niet op Mrs. Edith hoor, die worden gewoon op de hand gemaakt. Ik start binnenkort wel een project op Mrs. Edith, maar daarover later meer.                                                            Voor nu alvast een   
                                                             Vrolijk pasen!  Groetjes en tot de volgende keer,
Brigitt@

6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk blogje heb je weer geschreven...
  Mis alleen de taart! Die was niet alleen heel erg lekker maar ook heel mooi gemaakt.
  Poes past wel precies in de eendenkorf. Staat ook heel leuk.
  Maar of dat saampjes met de eendjes ook wat wordt??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je man, enig quiltje heb je gemaakt! De poes in de eendenkorf is zo herkenbaar, misschien moet je ook een poezenkorf aanschaffen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel gezellig blogje Brigitta. Het paasquiltje is erg leuk. De rand van paaseitjes staat geweldig maar die zullen er niet lang omheen liggen, schat ik zo in.....!
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is je paasquiltje leuk en vrolijk geworden!
  Nog gefeliciteerd met Paul zijn 50ste verjaardag. Leuk dat hij ook een broer voor zijn verjaardag kreeg :-)
  Weet niet of de eenden nog wel in de korf willen nu hij naar Poes ruikt.
  Grappig dat die katjes toch altijd overal inkruipen.
  Fijne paasdagen gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog felicitatie voor je jarige man
  Heerlijk jong, mijn oudste zoon is ouder.
  Het Paas quiltje is heel mooi gemaakt.
  Leuk ieder jaar ophangen dan
  Fijne Paasdagen Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is je kippenquiltje leuk geworden! Mooi cadeautje, de eendenkorf. Nu maar hopen dat er snel gebruik va gemaakt wordt door een stel eenden ;). Jullie ook fijne Paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen