maandag 20 februari 2017

Reisverslag van onze Noorwegen reis deel 2

Zoals beloofd hierbij het vervolg van het verslag van onze reis.  Ik heb bij een aantal bezienswaardigheden een link toegevoegd zodat als jullie dat willen meer kunnen lezen over een bepaald onderwerp. Even op de oranje tekst klikken en dan word je naar de desbetreffende pagina gestuurd. Om terug te keren naar dit verslag even op het pijltje linksboven in het scherm klikken.
Voor nu, veel lees en kijkplezier.

Dag vier. 
 's Ochtends om half acht moesten we ons melden voor een rondrit door Trondheim. Na al weer een heerlijk vroeg ontbijt dus op naar de bus voor Trondheim bij night. Nabij Trondheim is een museum waar veel oude gebouwen naar toe zijn gebracht en weer zijn opgebouwd. Ik ga ervan uit dat het zoiets is als het openlucht museum in Arnhem.  Hier zijn wij bij langsgereden, erg jammer dat  een deel van de rondrit in het donker was, waardoor we oa. de voor Noorwegen zo typerende staafkerk en vele andere oude gebouwen niet hebben kunnen zien. Maar een voordeel was dat we nu een prachtig uitzicht hadden over de ontwakende stad. Daarna werd het licht en hebben we de rest van Trondheim gezien. Prachtige stad. Mooie huizen. Hele grote campus voor 40.000 studenten, ongelooflijk groot. Ook de woningen van de leerkrachten waren enorm mooi. 
Bij de kathedraal zijn we even uitgestapt om deze te kunnen fotograferen. Langs mooie gekleurde houten huizen in het centrum, die op palen in het water van het Fjord zijn gebouwd,gereden.  Om negen uur werden we afgezet bij de haven, waar we konden inchecken op de Richard With. Dit schip is genoemd naar de grondlegger van de hurtigruten lijn  Wij hadden hut nr. 539. Leuke hut met opklapbed en uitzicht naar buiten.  De rest van de dag lekker relaxt op de boot doorgebracht en genoten van het uitzicht. GEWELDIG!!.  Aan het eind van de dag kregen we wat deining omdat we toen op de Atlantische Oceaan zaten. Nog even zeeziek geweest, maar gelukkig ging dit weer over en kon ik later nog lekker eten. Overdag geen zon, het was wat grijs, maar het was wel een prachtige heldere avond en nacht. Een uitgestreken mooie nacht voor het Noorderlicht. Maar helaas, het Noorderlicht zat te hoog, zelfs nog boven de Noordkaap, waardoor wij het niet konden waarnemen. Dit was even een domper, maar gelukkig waren we bij vertrek, de vrijdags, al door de chauffeur gewaarschuwd. Bij aankomst op de boot nog aan de receptionist gevraagd of er misschien toch nog een kans bestond. Deze heeft toen, aan de hand van een uitdraai van de Noorderlicht voorspelling, uitgelegd dat de kans nihil was. Nou ja dan mijn potje maar weer tevoorschijn halen en weer flink sparen.
Maar niet lang getreurd, 's avonds laat werden we getrakteerd op een prachtige bijna volle maan. Het schijnsel van de maan was zo mooi!  Diverse keren even naar buiten geweest om hier van te genieten.    


                                         
  
Een ontwakend Trondheim De gekleurde houten woningen 
 De enorme Nidaros Kathedraal, die in vorige eeuwen diverse keren door brand is verwoest. 


  .

 
 Voordat we aan boord konden moesten we eerst onze boardingpas in 
ontvangst nemen. Een glaasje bubbels als welkom aan boord
Tussen de groene en blauwe pijl voeren wij de nacht aan boord. Je kunt zien dat het Noorderlicht dus nog heel ver van ons verwijderd was. 

 


Het eiland voor Trondheim, vroeger in gebruik als gevangenis. Nu door veel Trondheimers gebruikt voor een dagje uit.


Overal langs de kust van die mooie vuurtorens/bakens
 Waterval/ijsval


 s Avonds en 's nachts nog de volgende plaatsen aangedaan. Kristiaansund, Mölde en Alesund. Helaas konden we niet van boord om deze plaatsen te bezichtigen.


De prachtige bijna volle maan. In het echt zo vele malen mooier. Dit was dan een impressie van onze eerste dag aan boord van het MS Richard With. Een mooie dag met geweldige uitzichten. Eigenlijk moet je het zelf gezien hebben, op  foto's  is moeilijk vast te leggen hoe mooi het in werkelijkheid is. Het is zo'n enorm afwisselend landschap, met hoge grillige bergen en prachtige heuvellandschappen, hoge besneeuwde bergtoppen. Dorpen gebouwd tegen de berghellingen en aan de waterkant. Kortom een fantastisch land om vanaf het water te bewonderen.

Morgen deel 3 van onze reis. Groetjes en tot snel,
Brigitt@
5 opmerkingen:

 1. Geniet van jou reis. Ben benieuwd naar het vervolg van de reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je had er al veel over verteld, maar met deze prachtige foto's erbij gaat het leven. Wat heb je een mooie dingen gezien Brigitta!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie reis hebben jullie gemaakt! Genieten zo van je verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer van die prachtige foto's! Zou er zo heen willen. Vooral met zo'n mooie boot en die luxe stoelen. Meestal zijn het van die grote boten met duizenden mensen, maar deze is gezellig "klein".
  Zo jammer dat jullie het noorderlicht niet hebben kunnen zien, wat een teleurstelling.
  Die volle maan... ik weet het, in het echt is het zo mooi, maar op foto's is alles minder.
  De ruimte, de grootsheids, dat kan je niet vastleggen op een foto, zelfs niet op film.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen