dinsdag 21 februari 2017

Reisverslag van onze rondreis door Noorwegen deel 3


Dag 5


De laatste dag aan boord. Vannacht lekker geslapen. We hadden, ondanks dat de kans op het noorderlicht nihil was, toch maar het info kanaal op de boordtelefoon ingeschakeld. Stel dat alle voorspellingen het mis hadden, je zult het dan maar missen. Nee dat zou ons niet overkomen. In elke hut hangt een telefoon waarmee je eventueel naar de receptie kunt bellen of een noodnummer. Op kanaal 1 kun je de informatie van de kapitein afluisteren. Dus mocht hij 's nachts de hemel groen zien kleuren dan roept hij dit om. Wij hebben helaas de stem van de kapitein niet gehoord. Wel kregen we mee dat we een paar keer zijn aangemeerd in een plaatsje. Hier werd weer gelost en geladen en weer verder gevaren. 
Vanochtend zagen we de zon prachtig op komen door het raam van onze hut. Ik heb dan ook heel snel mijn kleren aangetrokken en ben naar buiten gegaan om foto's te maken van de opkomende zon. Het was zo mooi, genieten. Nog heel stil aan dek. Het was koud geweest 's nachts, op de reling lag hier en daar nog ijs. Na het foto's maken snel weer naar de hut. Maar oh dat was nog even wat. Wij hadden hut nr. 539. Jammer genoeg geen foto's van de hutten. Deze bevinden zich in een klein smal gangetje met allemaal deuren aan weerskanten. Bij nr. 539 dus mijn boardingpas in het slot gestoken, maar er gebeurde niets. Verkeerde hut? Bij nr. 537 geprobeerd, ook niks. Heu?  Dan maar roepen om mijn wandelvriendinnetje. Gelukkig hoorde zij mij en opende ze de deur. Waarschijnlijk heb ik de boardingpas/sleutel te snel verwijderd waardoor de deur niet open ging. Nou ja in ieder geval weer kunnen lachen. Toen snel gedoucht en de koffers weer gepakt. Deze moesten om negen uur bij de lift op dek 5 staan. Daarna ontbeten. Ook aan boord was het ontbijt super. Heerlijk gegeten. De serveerster wenstte ons nog een Happy Valentine.  
De rest van de dag lekker genoten van het zonnetje. Want was het de eerste dag grijs en bewolkt, de tweede dag aan boord werden we verwend met een prachtige blauwe lucht en een stralende zon. Nog lekker buiten in de luwte in het zonnetje gezeten.  Ook de foto's van deze dag zijn zo veel mooier met het zonnetje erbij.   De zon komt langzaam achter de bergen te voorschijn. Genieten!!!


 Alsof alles in brand staat. De zon scheen op een vliegtuigspoor.
 De Ferry brengt al weer bewoners vanaf de andere kant van het fjord naar de bewoonde wereld. 

Aan de achterkant van het schip scheen nog de maan. Zo mooi!! 
Aan boord konden we via een groot scherm volgen waar we langs voeren.
 

 Zalm kwekerij
 Mysterieuze mistflarden 


Om half drie in Bergen aangekomen, waar we weer moesten uitschepen. Twee heerlijke relaxte dagen aan boord gehad, maar na twee dagen was het ook weer mooi geweest. Voor een langer verblijf was er te weinig vertier aan boord. Deze dagen soms toch wel even naald en draad gemist hoor.
Ook de tweede dag weer heel gezien van het landschap en de fjorden van Noorwegen, het blijft fascineren. 

Over Bergen en de dagen daarna de volgende keer weer meer.Groetjes en tot snel,
Brigitt@

7 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's ! Maarre.......ben jij op reis gegaan zonder quiltwerkje mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja... zonder lapjes op reis... dat is wel een beetje.....
  Maar wie weet komen hierna weer verhalen over meer actie of wandelen.
  De foto's zijn schitterend, kan me goed voorstellen hoe jullie genoten hebben.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's! Wat is het toch ook een mooi land!

  BeantwoordenVerwijderen